Başkan Civelek; “Hayat Engelli İçin de Engelsiz İçin de Ortaktır”

0
47

belediye başkanı civelek7İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan engelli insanlarımızı yok saymanın, ihmal etmenin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Civelek; “Engelli kardeşlerimizi hayata dahil etmek sadece insani ve vicdani bir görev değildir. Bu bir haktır ve ayrıca ekonomik olarak da onların yeteneklerine ve üretici güçlerine, yaratacakları katma değere  ihtiyacımız vardır. Eğitimli bir engelli kardeşimiz kendisine fırsat verildiğinde engelsiz bir insan kadar üretici ve yaratıcı olabilmektedir. Aslında sorun bir ölçüde beyinlerdeki engellerden kaynaklanmaktadır. Beyindeki engeller de önyargılardan kaynaklanıyor. Engelli kardeşlerimiz eve, tekerlekli sandalyeye mahkum değildir. Bizim için en önemli hizmet ve görev kent yaşamında engellerin kaldırılmasıdır.

Engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat ve güvenli yürümesi amacıyla yol gösteren engelli dostu kaldırım çalışması, belediye hizmet binasında hissedilebilir yüzeyde yer yönlendirmeleri, birimlerde Braille alfabesi ile yazılı olarak bilgi veren kapı etiketleri, kaldırımlarda engelli araçları için rampalar, engelli araç parkı, engelli parkları yaptık. Hayat engelli için de engelsiz için de ortaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here