Başkan Civelek; “Artık İskenderun’un Havası Temiz Suyu Temiz”

0
142

civelek-ziyaret1Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, seçim çalışmaları kapsamında gün boyu bazı temaslarda bulundu. Başkan Civelek ilk olarak Devlet Demir Yolları Lokalinde sohbet toplantısına katıldı.

BTS İskenderun Temsilcisi Fevzi Sert, İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Akyol’un ev sahipliği yaptığı toplantıya, DDY işyeri hekimi Dr. Mehmet Özonur, İskenderun Gaziantepliler Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Devlet Demiryolları sakinleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Civelek, suyuyla, drenaj kanalıyla küresel iklim değişikliklerine karşı tedbirler alındığını, çöp sorununun çözüldüğünü ve ayrıştırma yöntemiyle Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapıldığını hatırlatarak; “Artık İskenderun’un havası temiz, suyu temiz. İskenderun’u küresel iklim değişikliğinin getireceği olumsuz etkenlere karşı hazırladık” dedi.

İskenderun’un iskelesine kavuştuğunu, itfaiyenin yapılan yeni bina, ekipman, donanımla ülkemizin ilk beşine girdiğini anımsatan Başkan Civelek; “Yapılan çalışmaların kıymeti zaman içerisinde anlaşılacak. Yaptığımız çalışmalar bundan 40-50 yıl ileriye dönük yatırımdır” diye konuştu.

Devlet Demiryolları Lojmanları sahasını her yağmurda su bastığını anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “30-40 yıldır, halk mağduriyet yaşardı. Her yağmurda buraları su basardı. Devasa yağmursuyu drenaj kanalı yaptık. Artık burayı su basmıyor” şeklinde konuştu. Devlet Demiryolları Lojmanları sakinleri, yağmursuyu drenaj kanalı yapımından dolayı teşekkür ettiler.

civelek-ziyaret2

Başkan Civelek Şoför Esnafıyla Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, daha sonra dolmuş ve özel halk otobüsü şoförleriyle bir araya geldi. İskenderun Dolmuş Garajı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Civelek, ardından S.S. 68 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni de ziyaret etti.

CHP Denizciler Belde Teşkilat Başkanı Mehmet Kocaman, Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Zabun ve Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun’un da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Civelek, İskenderun’un altyapısının, omurgasının tamamlandığını söyledi.

23 Martta YGS sınavı yapılacağını anımsatan Belediye Başkanı Civelek, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için araçların sessiz olmasının önemine değindi. Başkan Civelek, şehir içinde toplu taşıma yapan dolmuş ve özel halk otobüslerinin esnafı ve vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde davranışına özen göstermesini istedi.

Bal Tutan Parmağını Yalamaz

Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtılması amacıyla Hürriyet Mahallesi Muhtarlığında düzenlenen Mavi Kapak Kampanya toplantısına da katılan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i mahalle sakinleri alkışlarla ve tezahüratlarla karşıladı.

Toplantıda konuşan Başkan Civelek, halka hizmetin önemli olduğunu söyleyerek; “Hamasi nutuklarla bir yere varılmıyor. Bal tutan parmağını yalarmış, yalamaz arkadaşlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Hamasi nutuklarla bir yere varılmıyor, hizmet yapacağız. Çalışanlarımıza, meclis üyelerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da hep birlikte gene kutlayacağız. Ama onun için çalışacağız. Her şey yarınlarımız için, gençlerimiz için” şeklinde konuştu.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu, kampanyada beklenenden fazla ilgi olduğunu belirterek; “Çuvallarla gelmeye başladı. Bir hocamız beş çuval gönderdi. İskenderun Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, halkımıza, kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Acıoğlu, kapakların verilerek, 4 engelli arabası alınacağını ve sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here