Barış Pınarı Harekâtı’nda Son Durum: 2 Köy Ele Geçirildi

0
166

Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna yönelik düzenleyeceği askeri harekât önceki gün akşam saatlerinde başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı’nın başladığını duyururken, harekât kapsamında ilk olarak Suriye tarafındaki Resul Ayn kentinde terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler jetlerle vuruldu.

Terör örgütlerine karşı başlatılan harekâtın ardından Ceylanpınar ilçesinde de obüs sesleri duyulmaya başlandı. Obüsleri Ceylanpınar’dan harekâta destek veriyor. Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu da görüldü.

Harekâtın İki Ana Merkezi Akçakale ve Ceylanpınar

Harekâtın iki aşamalı olması ve Resul Ayn ile Tel Abyad’ın kontrol altına alınması hedefleniyor. Bu anlamda Akçakale ve Ceylanpınar harekâtın iki ana merkezi olacak. Harekât öncesinde sınır bölgesine büyük çapta sevkıyat yapıldı. Bölgeye Denizli, Tunceli, Sarıkamış, Sakarya, Siirt, Bolu ve Kayseri komando tugaylarından 5 bin kişilik birlik sevk edildi. Zırhlı birliklerden de takviye yapıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa ve Birecik’te Okullar Tatil Edildi

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ilçelerinde bulunan tüm okullarda, Birecik’te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime iki gün ara verildi. Ajans, harekâtın başlamasının ardından Ceylanpınar’a iki havan mermisi düştüğünü, yaralanan olmadığını aktardı. Şanlıurfa Valiliği ayrıca, Türkiye-Suriye sınırında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

TSK  30 Kilometre İçeri Girdi, Hedefleri İmha Etti

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini imha etti.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu.

Harekâtın 2. Gününde 2 Köy Ele Geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı harekât oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor. Harekât kapsamında Resul Ayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri, gece geç saatlere kadar ateş altına alındı. Bölgede intikal devam ederken Resul Ayn’da 2 köy ele geçirildi. Günün ilk ışıklarıyla da Resulayn’daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi. Bu arada, kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar’dan duyuluyor.

İHA ve SİHA’lar da Destek Veriyor

Öte yandan, Hava Harekâtı kapsamında yurdun çeşitli yerlerindeki üs komutanlıklarından havalanan jetler de belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Havadan erken ihbar ve kontrol uçaklarının (HİK) eşlik ettiği hava harekâtı sırasında tanker uçakları havada hazır bekledi. İHA ve SİHA’ların da görev aldığı ilk hava harekâtı boyunca belirlenen 40’tan fazla hedef savaş uçaklarınca imha edildi.

İlimiz Hatay’dan önceki gün akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy da İslahiye üzerinden Şanlıurfa’ya ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy, geniş güvenlik önlemleri altında hareket ederken, birliklerin Barış Pınarı Harekâtı kapsamında sınır hattı ve Suriye’de görevlendirileceği öğrenildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here