“Barış Olmazsa Her Şey Kaybedilir!”

0
68

mehmet dönen12Eski Bakan Dönen Gazetemizi Ziyaret Etti

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen, geçtiğimiz gün gazetemiz idarehanesini ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ile bir süre ülke ve yerel gündeme dair görüş alışverişinde bulunan Dönen, Hatay’ın Dünya’ya örnek bir şehir olduğunu belirtti.

Dönen; “Ezan ile çan sesinin birbirine karıştığı, farklı dine inananların barış, sevgi, kardeşlik içerisinde yaşaması nedeniyle ‘Hoşgörü Kenti’ olarak adlandırılan Hatay, bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek oluyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle zengin kültür birikimine sahip Hatay, Müslüman, Hıristiyan ve Musevi gibi farklı dine mensup insanların yanı sıra Sünni ve Alevilerin aynı çatı altında gök kuşağının farklı renkleriyle adeta zengin bir mozaik oluşturuyor” dedi.

mehmet dönen13

Hatay’daki birlikteliğin temelinde sevgi, saygı ve toleransın bulunduğunu vurgulayan Dönen; “Barış olmazsa her şey kaybedilir. Müslüman, Hıristiyan, Alevi öncelikle hepimiz insanız, birbirimizden hiçbir farkımız yok. Allah’tan gelip yine ona gideceğiz. İnsanlık olarak bir arada yaşıyoruz önemli olan bu. Geri kalan hizmetler elbet yapılır” diye konuştu.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ise gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında Dönen’e başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here