Bakanlıklar İkiye Ayrıldı

0
28

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı, yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine, Osmaniye Kadirlili Derya Yanık getirildi…

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı, yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da Vedat Bilgin atandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da görevinden alınarak yerine Mehmet Muş getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ile birleştirilen ve daha önce de pek çok kez isim değişikliğine gidilen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ikiye ayrıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişikliğin yanı sıra Ticaret Bakanı da değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı. Bu değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Kabinesindeki bakanlık sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

Kadına Yönelik Politikalarda Olumlu Bir Değişiklik Olmayacak

Kabinedeki değişiklikleri değerlendiren Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bakanlığın ikiye ayrılmasının olumlu gözükse de uygulama ve politikaları ile kadın düşmanı bir hat izleyen iktidarın kadınlar için olumlu politikalar üretmeyeceğini belirtti.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yapılan değişiklikleri ‘Ülkeyi yönetemeyen tek adam, gece yarısı kararlarına bir yenisini ekledi’ şeklinde değerlendirdi. Karaca; “İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çekilme kararının ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarının değişikliğini de gece yarısı açıklayan karanlık zihniyet, tek kişilik Saray Rejimi’nin liyakatsizliğini her fırsatta ortaya koyuyor” dedi.

Karaca, gece yarısı kararnamelerini “Önce birleştir sonra ayır, birini gönder diğerini getir ile tek akılla ülkenin yönetilemediği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube rejimin çöktüğü ortada” sözleriyle de eleştirdi.

Kadın hareketinin uzun yıllardır haklı taleplerinden birinin de kadını korumaya yönelik politikalar üretecek bir ‘Kadın Bakanlığı’nın kurulması olduğunu da hatırlatan CHP’li Karaca; “Biz en baştan beri, kadının aile içine hapsedilmesine karşı olduğumuzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Çalışma Bakanlığı ile birleştirilmesi kararı alındığında da dile getirmiştik” diye konuştu. Karaca, zihniyet değişikliği olmaksızın aileyi korumaya odaklı bir bakanlığın, kadınlara yönelik olumlu bir politika üretemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Getirilen Derya Yanık Kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 1972’de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Yanık, 1995’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve Aralık 1996’da İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamladı.

Serbest avukat olarak çalışmaya başlayan ve aynı zamanda Ak Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Derya Yanık, 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Ak Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde de bulunan Derya Yanık, Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here