Bakanlığı Bırakan Ergin, Başkan da Olamadı!

0
101

sadullah ergin1Yerel Seçimlerde Kazanan ve Kaybeden Milletvekilleri de Belli Oldu…

Resmi olmayan sonuçlara göre, önceki gün yapılan yerel seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı için aday olan 26 milletvekilinden 10’u kazandı. Meclisten 14’ü büyükşehir olmak üzere 26 milletvekili il belediye başkanlığı için yarışmıştı. Ak Parti’de 11, CHP’de 7, MHP’de 4, BDP’de 2, HDP ve bağımsızlardan birer milletvekili, belediye başkanlığı için seçmenlerden oy istemiş; Ak Parti’nin Gaziantep, Hatay ve İzmir’deki büyükşehir belediye başkan adayları bakanlık görevlerinden ayrılmıştı.

Ak Parti, 8’i büyükşehir olmak üzere 11 seçim bölgesinde milletvekilleri ile yerel seçimlere gitti. Ak Parti’den 4 milletvekili seçimi kazandı. Ak Parti’den Gaziantep’te eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ordu adayı Enver Yılmaz ve Balıkesir adayı Ahmet Edip Uğur, Antalya’dan Menderes Türel, seçim yarışını kazanan milletvekilleri arasında yer aldı. Ak Parti’den İzmir’de eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Manisa’dan Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır adayı Galip Ensarioğlu, Çanakkale’de Mehmet Daniş, İzmir’in Konak ilçesinde aday gösterilen milletvekili İlknur Denizli, Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan adayı milletvekili Özlem Yemişçi ve Hatay’dan aday gösterilen Sadullah Ergin  seçimleri kaybetti.

CHP’den aday gösterilen milletvekillerinden Manisa’da Özgür Özel, Trabzon’dan Volkan Canalioğlu, Bartın’dan Rıza Yalçınkaya, İstanbul Üsküdar’dan İhsan Özkes, seçimleri kaybederken; Edirne’den Recep Gürkan, Kırklareli’nden Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Eskişehir Odunpazarı’ndan Kazım Kurt seçimleri kazandı. MHP’nin Aydın’dan aday gösterdiği milletvekilleri Ali Uzunırmak, Muğla’dan Mehmet Erdoğan, Kütahya’dan Alim Işık, Bursa Osmangazi’den Necati Özensoy seçimleri kaybetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here