Bakan Özer; “Hatay İlimize 42 Tane Yeni Okulu Kazandıracağız”

0
11

Geçtiğimiz gün bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan fen lisesi temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay’ın 2022 eğitim yılı bütçesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Hatay’ın 2022 eğitim yılı bütçesini 619 milyon liradan 2 milyar 591 milyon liraya çıkardıklarının ifade etti. Hatay’a 42 tane yeni okul yapacaklarını belirten Bakan Özer, “Hatay’a birde olgunlaştırma enstitüsü kuracağız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yatırım programındaki bütçesini 619 milyon liradan 2 milyar 591 milyon liraya çıkardıklarını belirten Bakan Mahmut Özer, Hatay’ın eğitimde ilk üçte olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hatay ilimizin il değerlendirme toplantısını nihayetlendirdik. Öncelikle eğitimde gelmiş olduğu noktadan çok mutluluk duyduk. Özellikle mesleki eğitimde Hatay artık Türkiye’de ilk 3’te olan başarılarıyla kendinden söz ettiren bir ilimiz.

İnşallah yeni yatırımlarla Hatay ilinin eğitim kalitesini daha üst noktalara taşıyacağız. Toplantıya başlamadan önce Hatay’ın Milli Eğitim bakanlığımızın 2022 yatırım programındaki bütçesi 619 milyon liraydı. Bugün yaptığımız değerlendirmelerimizden sonra Hatay’ın eğitimdeki kalitesini daha üst noktalara taşımak için 1 milyar 982 milyon ilave yatırımı Hatay ilimize kazandırmış bulunuyoruz. Dolayısı ile toplam yatırım 619 milyon liradan 2 milyar 591 milyon liraya çıkmış bulunuyor.

Hatay’a 15 tane yeni ilkokul yapacağız. Merkezde, ilçelerde ilkokula acil ihtiyacı olan tüm yerlerde. 10 tanede ortaokul yapacağız. Yani toplamda 42 tane yeni okulu Hatay ilimize kazandıracağız. Bunun yanında İskenderun’da başlayıp devam ettirilemeyen öğretmen evini de inşallah hızlı bir şekilde yatırım programına aldık. Hızlı bir şekilde tamamlanması içinde gerekli ödenekleri sağlayacağız. Yine Antakya Öğretmen Evi’nin güçlendirmesini yaptığımız gibi 2023 yılında ilave başka bir öğretmen Evi’ni de Hatay ilimize kazandıracağız.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here