Bakan Eroğlu Hatay’da!

0
73

bakan eroğlu1Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün Hatay’a geldi. Eroğlu Akdeniz’de inşa edilecek 390 milyon TL yatırım bedelli 35 tesisin temelini atmak üzere 13-14-15-16 Şubat 2014 tarihlerinde Akdeniz Bölgesi’nde 4 ili ziyaret edecek.

Bu kapsamda dün akşam saatlerinde ilimize gelen Bakan Eroğlu, gelir gelmez, orman köyleri muhtarları ile köylerinin sorunları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Bugün de sabah saatlerinde Hatay Valiliğini ziyaret ederek programına başlayacak olan Bakan Eroğlu, daha sonra Antakya Spor Salonuna geçerek burada Toplu Temel Atma Merasimine katılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplu temel atma merasimi ile yaklaşık 143 milyon liraya mal olacak 14 adet tesisin temelini atacak. Eroğlu’nun, temelini atacağı tesisiler arasında yer alan Hatay İçmesuyu İsale Hattı ve Hatay İçmesuyu Arıtma Tesisleri ile ilin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Temeli atılacak tesisler arasındaki sulama projeleri tamamlandığında ise 42 bin 260 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, taşkın koruma tesisleri ile de 4 ilçe ve 2 yerleşim yeri taşkından korunacak. Bakan Eroğlu ayrıca il ziyaretlerindeki müjde geleneğini Hatay’da da sürdürecek ve Hataylılara yaklaşık 593 milyon TL’ye mal edilecek 40 projenin de müjdesini verecek.

Bakan Eroğlu, temel atma töreninin ardından Osmaniye’ye hareket edecek, Cumartesi ve Pazar günleri de Mersin ve Adana’da toplu temel atma törenlerine katılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here