Avukat Akbay; “Çocuklar Uyurken Susulur, Öldürülürken Değil”

0
203

bülent akbay7Gezi Parkı’nın talan edilmesi üzerine başlayan ve bugüne kadar devam etmekte olan olaylarla ilgili bir değerlendirme yapan Avukat Bülent Akbay; “Olaylar, devlet adına hareket edenlerin sağduyudan uzak ve sorumsuz tutumları, gencecik insanların öldürülmesine yol açmaya devam ediyor” dedi.

Son olarak geçtiğimiz gün, Antakya’da Orta  Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’ndeki polis şiddetini protesto etmek ve polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması amacıyla yapılan protestoda 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesi üzerine sert konuşan Akbay; “Öldürmek konusunda ustalaşıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında hükümete ve polise yüklenen Akbay; “Türkiye’nin birçok şehri polis terörünün altındadır. Polis devleti kurma sorumsuzluğu içindeki Başbakan, ülkeyi cehenneme çeviren polis şiddetinin mimarlarına ‘kahramanlık payesi’ vererek şiddeti tırmandırmaya devam ediyor. Başbakan tarafından tırmandırılan bu şiddetle muhtemelen “öldürmek” konusunda ne kadar ustalaştığını kanıtlamaya çalışıyor. Ülkeyi demir bir eldivenle yönetmeyi tercih ettiği görülüyor.

Polis Can Güvenliğini Tehdit Eden Yapıya Kavuştu

Polis can güveliğini tehdit eden bir yapıya kavuşmuştur. Polisin müdahale etmediği tüm gösteriler barış ve kardeşlik içinde sona ererken, polisin asayiş bahanesiyle müdahale ettiği tüm olaylar kanlı sona ermektedir. Polis tüm toplumsal kesimler için tehdit haline gelmiştir. Polislere bu kanunsuz emirleri verenler suç işlemektedir. Polis mensuplarının kanunsuz emirleri uygulaması da suçtur. Bu konuda  harekete geçmeyen savcılar görevini yapmıyor demektir. Bu kadar kanunsuzluk içinde sessiz kalacağımızı sananlar yanılıyor. Çünkü bilmeliler ki çocuklar uyurken sessiz kalınır, öldürülürken değil” dedi.

Despot Anlayış Çocuklarımızın Ölmesine Sebep Oluyor

Hatay’ın da iyi yönetilemediğini iddia eden Akbay; “Daha önce de belirttiğimiz gibi Hatay Valisi ve AKP iktidarı Hatay’a yanlış, yanlı ve sorumsuz icraatlarla ağır bedeller ödetmeye devam ediyorlar.  Sahip oldukları despot anlayışla çocuklarımızın ölmesine sebep oluyorlar. Hatay’ı yönetmekten ve sorunları çözmekten aciz konumdalar.

 Bu ülkede demokratik bir eylem yapabilme imkanı kalmamıştır. İnsanların kimseye haber vermeden toplantı yapma, gösteri ve yürüyüş yapma hakkı anayasada tanımlanmıştır. Hatay Valisi aklınca birçok yerde basın açıklaması yapılmasını yasaklamıştır. Suç işlemiştir ve bu suça AKP iktidarı ortak olmuştur. Sokakları, parkları insanlara yasaklamanıza isyan ettik, isyan edeceğiz ve kazanacağız. Çünkü biz insanız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here