Av. Mehtap Sert; “Dayanışmadan Asla Vazgeçmeyeceğiz”

0
65

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Av. Mehtap Sert; “Dayanışmadan Asla Vazgeçmeyeceğiz”

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Av Mehtap Sert, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, günün tarihçesinden söz etti.

Mirabel kardeşlerin mücadelesini anlatan Sert; “Dominik cumhuriyetindeki diktatörlüğün yıkılmasında çok büyük rol oynayan ve bedelini hayatlarıyla ödeyen 3 kız kardeş Mirabel Kardeşlerin 1960’larda başlattıkları özgür ve eşit yaşam için verilen mücadele, dünyadaki kadınların her 25 Kasım’da sahiplendiği şiddete karşı uluslararası dayanışma ve mücadele günüdür.

Mirabel kardeşler daha özgür ve yaşanabilir bir dünya için verdikleri mücadelenin bedelini, canlarıyla ödediler. Ancak kadınlara bir direniş ve özgürlük meselesi bıraktılar. Pandemi yönetimini baskı mekanizmalarını kaldırmanın aracı olarak gören hükümetin yasaklar ile artan erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar Mirabel kardeşlerden aldıkları meşale ile bulundukları her alanda özgürleşmenin yolunu aydınlatmaya devam edecekler” diye konuştu.

Pandemi sürecinde Türkiye’de şiddet sarmalının kadınların hayatlarını almaya devam ettiğini hatırlatan Sert; “Alınan önlemlerin yetersizliği ve iktidarın kadın düşmanı politikaları maalesef bu dönemde de hiç geri durmadı. Kadınların İstanbul sözleşmesindeki ısrarı görmezden gelindi.

Biz İskenderun kadın platformu olarak her yıl olduğu gibi bu yılda 25 Kasım’da alanlarda olacaktık. İlimizde yayınlanan pandemi genelgesinde 1 Aralık’a kadar eylemlerin yasak oluşundan bu yıl alanlara çıkamıyoruz. Hayatın tüm yoğunluğu ve akışıyla sürdüğü ilçemizde avm’ler, bankalar, adliyeler, çarşı-pazar normalde koşullarla akıp giderken bu yasayı anlayabilmiş değiliz.

Biz kadınlar her gün şiddetin her türüne maruz bırakılıyoruz. Bu süreçte haklarımız ve birbirimizi savunmak için alanlarda olmaya ve dayanışmaya haykırmaya devam edeceğiz. İskenderun kadın platformu olarak hayatlarımızdan, alanlardan ve dayanışmadan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here