Atatürkçü Gençlik Platformundan 10 Kasım Etkinliği

0
117

“11 Kasım Milyonların Doğduğu Gün Olarak Tarihe Yazılacaktır”

İskenderun’da Atatürkçü Gençlik Platformu öncülüğünde, hafta sonu havuzlu çarşıda toplanıp, Şehit Pamir, Kanatlı ve Ulucami caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na yürüyen gençler, Cumhuriyet’i koruyacaklarını belirttiler.

Onuncu Yıl Marşı ve İstiklal Marşı’nı okuyan gençler, Atatürk ilke ve devrimlerini tamamlamak olan görevlerinin bilincinde ve kararlılığında olduklarını vurguladılar.

CHP Eski Gençlik Kollar Başkanı Mahmut Şirin, TGB İskenderun Temsilcisi Yunus Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Platformu Sözcüsü Onurcan Gül, MKÜ ADT Başkanı Fevzi Ünal, Öncü Gençlik Başkanı Levent Öner, Öncü Gençlik Sekreteri Mehmet Albayrak’ın birer konuşma yaptıkları etkinlikte, Atatürkçü gençlik platformunun milli birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla kurulduğuna dikkat çekildi.

Atatürk’ün ilke ve devrimlerine dogmatik bir anlayışla, kurallarla ve belli kalıplarla bakmadıklarını, aklın ve ilmin ışığında sahip çıktıklarını ifade eden gençler, 10 Kasım’ların yas tutma ve ağlama günleri olmadığını cumhuriyet devrimlerinin yeniden inşa günleri olduğunu vurguladılar.

Toplantının açılışında konuşan Öncü Gençlik İskenderun İlçe Sekreteri Mehmet Albayrak; “10 Kasım mücadele; Cumhuriyet’i yeniden kazanma günüdür. 11 Kasım milyonların doğduğu gün olarak tarihe yazılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here