Atalar Koleji “Sağlık Günlerine” Devam Ediyor

0
140

Atalar Koleji’nin öğrencilerine yönelik her ay konu olarak ele aldığı çocuk hastalıkları ve sağlığı etkinliklerini içeren “Sağlık Günleri” kapsamında bu ay Gelişim Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar okulun misafiri oldu.

Çocuk hastalıkları konusunda öğrencilerini bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapan Atalar İlkokulu ve Ortaokulu yönetimi, bu kez kış günlerinin en yaygın hastalığı olan Kulak Burun Boğaz hastalıkları hakkında velilerine bir mektup yazarak önce onları uyardı. Ardından öğrencilerine sınıfta verilen bilgilerden ve uyarıcı film ve slaytlardan sonra okul yönetimi Gelişim Hastanesi doktorlarından Operatör Dr. Serkan Gökpınar’ı davet ettiler. Atalar Koleji Sağlık Kulübünün organize ettiği etkinlikle öğrencilere iki seans eğitici bilgi veren Operatör Doktor Serkan Gökpınar, bilinmeyen yönleriyle kulak-burun-boğaz hastalıklarını ve korunma yöntemlerini anlattı.

Baş dönmesi veya denge bozukluğunun daha çok nörolojik bir sorun olduğunu düşünenleri uyaran KBB-Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar, iç kulaktan kaynaklanan bir sorun çıkması ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yaptı. Dr. Gökpınar; “Kulak, burun, boğaz dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen kulaktır. Kulak hep işitme organı olarak bilinir. Bu doğrudur ama eksiktir. İşitme işinin dışında iç kulak dediğimiz aynı zamanda dengemizi sağlayan bir organdır” dedi.

Gelişim Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Enver Hikmet Cığız, her türlü tıbbi sosyal çalışmalarda Gelişim Hastanesi olarak hizmet vermeye hazır olduklarını ifade ederken, Okul Müdürü Erkan Karaca da Gelişim Hastanesi Sağlık Ekibine teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here