Aşk İle Yürüyelim Beyler (5)

0
36

Değerli okurlarım, genç kalmayı istemek, onu düşünmek çok güzel bir yaklaşım. Ancak, şartları uygulayabilmek, başlı başına bir hadise ve de en önemlisi de o.

Nefes alıp verdiğimiz sürece, yaşım geçmiş, işim bitmiş demenin bir anlamı yoktur. Her yaşta sağlıklı olma adına yapacağımız bazı şeyler bulunmaktadır. Karınca kararınca misali bazı girişimlerde bulunabiliriz, bulunmalıyız da.

Yaz sıcakları kapıda… Evet, neden yaz aylarını ya da sıcak günleri gündemimizde tutuyoruz? Çünkü görüş alanımız arttığı gibi, spor yapacak yerler de çoğalıyor. Yaz aylarının avantajlarından söz ederken, günün en sıcak saatlerinde spor yapacağız demek de istemiyorum.

Spor yapmayı düşünenler ve uygulayanlar, tamamıyla sağlıklı insanlardır. Ve de yapacağımız egzersizlerin, yürünmelerin sağlığımıza faydaları ile birlikte, bazı rahatsızlıklara öylesine set geriyorlar ki, anlatmak mümkün değil. Şeker kalp-damar rahatsızlıkları, kemik erimesi ve kanser gibi kötü hastalıkların riskini büyük ölçüde azaltmaktadır.

Şimdi gelelim neler yapacağımıza…

Sıcak günlerde spor ve egzersiz yapmanın belli saatleri vardır. Ya sabah erkenden, ya da akşam üstü, mümkünse güneş battıktan sonra. En ideal saatler bunlardır. Benim sözüm sporculara değil, spor yapmak isteyen 50 yaş grubu ve üzerinde olan gençleredir.

Egzersiz yapmaya karar vermek güzel de, onunla da olmuyor. Bir şeyin hakkını vermemiz gerekir değil mi? rahat etmeniz için, fayda sağlayabilmeniz için şu önerilerde bulunacağım. Burada teçhizattan söz etmek istiyorum. Nasıl mı?

-Rahat bir spor ayakkabı

-Bir eşofman (kalitesi önemli değil)

-Küçük şişe su

-Cep telefonunuz yanınızda olsun.

Bunların yenisi eskisi söz konusu değil. Yeter ki, rahat bir giysi içinde olun. Yaptığınız iş size zevk versin. Aksi halde bir fayda sağlayamazsınız.

Kendinize bir tempo verip devam edin. Yorulmanız halinde tempoyu düşürebilirsiniz. Ertesi günü de daha düşük tempoyla egzersize başlayın. Spora alıştıktan sonra, kışın bile müsait ortamlarda bu işe devam edeceksiniz. Yarın yine devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here