“Aşılı Çocuk Sağlıklı Çocuktur”

0
252

aşı anlatıldı1Kurtuluş Ortaokulu Öğrencilerine Aşının Önemi Anlatıldı

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Şube Görevlisi Dr. Müge Tellioğlu, dün Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerine aşı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Dr. Tellioğlu; “Özellikle 5 yaşın altındaki çocukların bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediğinden aşılanmamış olan bu çocuklar bu ciddi enfeksiyon hastalıklarına karşı koyamazlar ve hastalıklara yakalanabilirler” dedi

22-26 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Aşı Haftası dolayısıyla Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerine kütüphane odasında aşının önemi ile ilgili sunum yapan Dr. Müge Tellioğlu, aşılı çocuğun, sağlıklı çocuk olduğunu vurgulayarak; “5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamak ve aşılama hizmetlerini yaygınlaştırmak amacı ile aşı haftası kutlanmaktadır. Çocukluk çağında ciddi hastalık, sakatlık ve ölümlere neden olan ve çok tehlikeli olan bulaşıcı hastalıklardan çocuklarımızın korunmaları için mutlaka aşılanmaları gereklidir. Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır.

aşı anlatıldı2

Aşılarla oluşan vücut direnci genellikle ömür boyu vücutta kalır ve hastalık etkeni ile karşılaşınca onu etkisiz kılmak için savaşır. Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir. Böylece çocuğunuza kreşlerde veya okulda da hastalık bulaşmasını önlemiş olursunuz. Daha da önemlisi 5 yaşın altındaki çocukların bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediklerinden, aşılanmamış olan bu çocuklar bu ciddi enfeksiyon hastalıklarına karşı koyamazlar ve hastalıklara yakalanabilirler” dedi.

Aşı kartlarının saklanması konusunda uyarıda bulunan Dr. Tellioğlu; “Başka bir yere göç edildiğinde, başka bir hekime veya sağlık teşkilatına müracaat ettiğinizde ve çocuğunuz kreşe veya okula başladığında çok yardımcı olacaktır. Tüm sağlık kuruluşlarına başvurduğunuzda ‘Aşı kartını’ yanımızda götürmeliyiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here