Asayiş Haberleri Kısa-Kısa…

0
190

polisiye haberlerÖğretmen, Evinde Ölü Bulundu

Belen’de görev yaparken öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla açığa alınan Öğretmen Tayfur K., evinde ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre, Kırıkhan’ın Gündüz Mahallesi Ziyapaşa Sokakta ikamet eden Tayfur K. (48) adlı öğretmen, 8 ay önce Belen ilçesindeki bir ilkokulda görev yaparken öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında açılan soruşturma sonucu açığa alındı. Tayfur K.’nın tek başına yaşadığı evinden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, evin kapısını kırarak içeri girdiklerinde öğretmenin cesediyle karşılaştılar. Olayla ilgili yapılan incelemeler sonucu Tayfur K.’nın 5 gün kadar önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Öğretmenin kesin ölüm sebebinin öğrenilmesi için cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Korkmaz’ın Davasındaki Sanıkların Avukatı Vekillikten Çekildi

Gezi Parkı olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yeni bir gelişme yaşandı. Davada tutuklu bulunan, olayın yaşandığı yerdeki fırının işletmecileri olan ve Korkmaz’ın dövülmesi olayına yardım ettikleri iddia edilen İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in avukatı Selamet Şen, sanıkların vekilliğinden çekildi. Korkmaz davasının görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe göndererek, söz konusu tutuklu üç sanığın vekilliğinden çekildiğini bildiren Avukat Selamet Şen, UYAP üzerinden gönderdiği dilekçede, “Üç sanığın vekilliğinden çekiliyorum. Dosya ile ilgili ilişiğim kalmamıştır. Gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

Sınırı Geçemeyen Suriyeliler Askere Ateş Açtı

Önceki gün yaya geçişinin de durdurulduğu Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından geçemeyen Suriyeliler Türk askerine ateş açtı. TSK’dan yapılan açıklamaya göre önceki gece Türkiye-Suriye hududu Hatay Narlıca kesiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Çavuş Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından yapılan gözetleme faaliyeti esnasında, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede Suriye’den Türkiye’ye doğru 10 yaya şahsın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu belirlendi. Bu durum üzerine, bölgede görevli söz konusu güvenlik birimi, şahısların bulunduğu mevkiye yönelerek hududa yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça uyarı yaptı. Dur ikazına uymayan şahısların, sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüse devam etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapıldı. Yapılan bu uyarı atışı üzerine bu kişiler Suriye tarafına geldikleri istikamete kaçarak gözden kayboldu. Daha sonra şahısların kaçtığı bölgeden, hudut hattına doğru ve güvenlik personeli üzerine Kalaşnikof Piyade Tüfeği ile ateş açıldı. Güvenlik personeli tarafından ateşe ateşle karşılık verilerek, yasa dışı geçiş girişiminin engellendiği bildirildi. Olayla ilgili olarak Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına ve 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığına bilgi verildiği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here