Arsuz’da ‘Vira Bismillah’ Diyerek Balıkçılık Sezonuna Start Verildi

0
91

15 Eylül günü balıkçılık sezonunun açılışı nedeniyle, Arsuz Konacık Mahallesinde balıkçı barınağından dümenler denize çevrilerek “Vira Bismillah” sloganıyla sezona start verildi.

Nalık sezonunun açılışı münasebetiyle gerçekleştirilen törende konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz’un turizm, tarım, doğa-su sporları merkezi bir medeniyetler şehri olmasının yanı sıra balık çeşitliliği, dünyaca ünlü Jumbo Karides ve Kalamarı ile bir balıkçı şehri olduğunu da ifade etti. Kaymakam Sarı, Arsuz’da 110 ruhsatlı balıkçı teknesi ile 150 amatör tekne ile tüm sahil şeridi mahallelerde balıkçılığın yapıldığını, balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ve balıkçıların her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

Törene katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu da ülke genelindeki 350.000 ton balıkçılık içerisinde bölgemizin de balıkçılıkta söz sahibi olduğunu belirterek balıkçılara sezonun hayırlı ve bereketli olması temennilerinde bulundu. Çolakoğlu, teşkilat olarak her türlü destek vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

Gerçekleştirilen sezon açılışı etkinliğine, Kaymakam Musa Sarı ile Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun yanı sıra, su ürünleri şubesi yetkilileri, ilçe müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarı ve kooperatif başkanı ile Arsuz ve Samandağ’dan çok sayıda balıkçı katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here