Arsuz’da Asfalt Çalışmaları Başladı

0
97

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, altyapı çalışmalarının bittiği ve ev bağlantılarının tamamlandığı yerlerde başlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Meclis Üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile birlikte, altyapı için kazıların tamamlandığı ve bağlantıların asfalta zarar vermeyeceği alanlarda başlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Asfalt aşamasına geçtikleri için mutlu olduklarını belirten Başkan Culha; “Öncelikle bu coğrafyamızda yaşayan alevi kardeşlerimizin “Ras-El Seni Bayramını” kutluyorum. Tüm bölgeye hayırlı olmasını diliyorum yeni yılın. Altyapı çalışmalarında çok önemli bir aşamaya gelindi. Bu, gördüğünüz gibi yapılan bağlantıların, asfalta sorun teşkil etmeyecek olan yerlerde asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Bu çok önemliydi. Halkımızın özellikle kış aylarında; bide bu sene bereketli bir yağış aldı bölgemiz, yağışın olması sebebi ile biraz sıkıntılar yaşadık. Ve bu sıkıntıları sona erdirmek adına olağanüstü bir çalışma içerisindeydik. Gerek Büyükşehir Belediyemiz ’in bütün olanakları, gerek HATSU Genel Müdürlüğümüz ’ün bütün olanakları, gerekse ilçe belediyemizin de olanakları kullanılarak, sıkıntıların çok az yaşanmasına olanak sağladık. Ama ne yazık ki aşırı yağış biraz o planlamayı bozdu. Ama çok şükür ki şu an gördüğünüz gibi asfalt aşamasına geldik.  İnönü Caddesi, Uğur Mumcu Caddesinde asfalt çalışmalarımız başlayacak. Bundan sonra altyapı çalışmalarının bu aşamaya geldiği bütün noktalarda asfalt çalışmalarına devam edeceğiz. Ben bu asfaltımızın bölgemize, özellikle altyapı çalışması yapılan Karaağaç ve Nardüzü mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.  Dediğim gibi etap etap bu altyapının tamamlandığı bölgelere asfalt çalışmaları başlayacak” dedi.

“Bizim Önceliklerimiz Arasında Olan Bir Çalışmadır”

Arsuz’u, Feyezan Köprüsü Pirireis Mahallesi üzerinden İskenderun’a bağlayacak yol çalışmaları hakkında da önemli bilgiler veren Nazım Culha; “Zaten geçen yaz, hatta bir evvelki yaz, aşırı bir konuk ağırladık. Yani hem orada oturan sakinlerin trafikte yaşadığı sıkıntılar, hem bize misafir olarak gelen dostlarımızın sıkıntı yaşadığını biliyoruz. 20 metrelik yol birden 10 metreye dönüyor ve birtakım dönemeçlerde var. Şimdi o sıkıntıları aşmak adına zaten daha evvel büyükşehir belediyemizin o yolu açma çalışmaları başlamıştı. Bizlerde beraber eşlik etmiştik. Bildiğiniz gibi feyezan kanalı üzerinde köprü yapımı vardı. O köprünün biraz gecikmesi, geciktikten sonra da zaten altyapı çalışmalarına gelindiğinde o yol bu şekilde durmuş oldu. O yolun trafiğe açılması gerek Arsuz’dan gelen, Uğur Mumcu Caddemizin, 20 metrelik yolun olduğu gibi, düz bir şekilde feyezan kanalı üzerinden Piri reise bağlanması, bizim Arsuz İskenderun arasındaki bağlantıyı büyük ölçekte rahatlatacaktır. Onun acil bir şekilde yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bizim önceliklerimiz arasında olan bir çalışmadır” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here