Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü Maske Üretiyor

0
93

Covid-19 salgınına karşı vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkemiz genelinde yürütülen tedbir ve kararların Arsuz’da da üstün hassasiyet ve titizlikle uygulanması sağlanırken, bir yandan da ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyonu da sağlayarak, salgına karşı mücadelede ihtiyaç duyulan maske ihtiyacına karşılık devletimizin merkezden gönderdiklerine ilaveten Arsuz Kaymakamlığının koordinesinde hayırsever desteği ile Halk Eğitim Müdürlüğünce, hocalar ve hanımların gayretleriyle yoğun bir şekilde maske üretim çalışması yürütülmeye başlandı.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mimar Sinan Çok Programlı Lisede hünerli ellerden maske üretimine başlanmış olup ilk etapta 750 maske üretimi gerçekleşmiş ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına verilmiş ancak talebin çok fazla olması nedeni ile seri üretime geçildi. Bugün itibariyle üretim toplamda 4000 maskeye ulaşmış ve günde 200 maske üretilebilir hale gelmiş ve maskelerin Arsuz ilçesindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve halka dağıtımına geçildi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, özveri ile çalışan usta öğreticilere, öğretmenlere, hanımlara, kursiyerlere ve maliyet giderlerini karşılayan iş insanları Alpateş Gübre Haluk Alpaydın’a, Yusuf Yılmaz ve ATSİAD yönetimine, Mazman Balıkçılık Orhan Ünçel’e vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini sundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here