Antakya’da Hayvan Mezarlığı Yapılıyor

0
707

hayvan mezarlığıHatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli ve üyelerin girişimleri neticesinde, Antakya Belediyesi katkılarıyla Akdeniz Mahallesindeki hayvan barınağının yanına Hayvan mezarlığı yapılıyor. Türkiye’de sadece İstanbul Tuzla’da olan Hayvan Mezarlığı çalışmalarını Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli ve genel sekreter Ufuk Bayraktar yerinde incelediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli; “Hayvan mezarlığı maalesef çok basit bir ayrıntı gibi görünse de en çok trafik terörüne kurban verdiğimiz sokak hayvanları ve sahipli ya da sahipsiz birçok hayvanın telef olduktan sonra ya yol kenarlarında ya da kişilerin çok derin olmayan çukurlara gömülmesine karşın tekrar sokak hayvanları tarafından ortaya çıkması sonucu insan sağlığını tehdit etmekteydi. Hatay Doğa ve Yaşam Derneği olarak Antakya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali’yi ziyaret ettik. Ziyaretimiz de tüm isteklerimizi not etmiş ve hayata hemen geçirmeye başlamıştı.

İlk olarak Hayvan mezarlığının yeri belirlendi, Antakya barınağına ameliyat öncesi ve sonrası bakım ünitesi binasının temelleri atıldı, Antakya Barınağa ait site yapımı başladı. Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar ile görüşmemiz sonucu başlatacağımız ‘Bir Kulübe Bir Can’ kampanyamıza destek verecekleri sözünü aldık” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here