Anneler, Babalar! Çocuklar Sizi Taklit Ediyor!

0
135

Çocukların, öğrenme sürecinde anne babayı rol model aldığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun Ekenel, anne babaların özellikle bu dönemde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklarda taklit etme becerisinin bir yaş sonrası geliştiğini belirten Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun Ekenel; “Çocuklarda öğrenme süreci, anne babayı taklit ederek başlar. Çocuklarda model alma ve taklit etme becerisi, bir yaş civarında gelişir. Kız çocukları annelerinin kıyafetlerini giyerek, erkek çocukları da babaları gibi tıraş olmak isteyerek, kendi tarzlarını oluşturmak isterler. Çocuk, anne ve babanın uygun olan bir davranışını taklit ediyorsa, olumlu bir geri bildirimde bulunulmalıdır.

Çocuk uygun olmayan bir davranışı taklit ediyorsa da, bu durumun yanlış olduğu düzgün bir şekilde anlatılmalıdır. Çocuk, anne babayı taklit ettiğinde aşırı tepki verilmesi, onun cesaretinin kırılmasına yol açabilir ve çocuğun ileriki dönemde içine kapanmasına neden olabilir. Unutulmamalıdır ki; çocuğun anne babayı taklit etmesi, öğrenme sürecine ve kimlik gelişimine önemli katkı sağlar” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here