Altınözü-Sarılar Yaz Festivali’nde Eğlence Doruktaydı!

0
560

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen “Sarılar Yaz Festivali” ilçe ve bölge halkından büyük ilgi gördü. Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen festival kapsamında pek çok etkinlik gerçekleştirildi.

Sarılar Yaz Festivali kapsamında ilk olarak Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği’nin açılışı yapıldı. Geleneksel hale getirilmesi düşünülen festival kapsamında, 5-6 Ağustos 2018 Pazar ve Pazartesi günlerinde ise Çocuk Etkinlikleri, Tiyatro ve Film gösterileri, Konserler ile Paskalya Halayları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirildi.

Sarılar Mahallesi Yaz Festivali kapsamında, yerel komedyenlerin oynadığı ‘Hasan Fisso’ filminin gösterimi yapılırken, izleyenler filmi kahkahalarla izledi. Çocuklar için hazırlanan programlarda ise Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ekibi tarafından çocuklara yönelik çeşitli şenlikleri düzenlendi. Çocuklar palyaçolar eşliğinde eğlenceli vakitler geçirirken, boyama ve hamur çalışmaları da yaptı.

Festivalin sürpriz ismi ise Ünlü Gurme Burak Zafer Sırmaçekici oldu. Sırmaçekici, yöresel yemekleri tatmak üzere dernek binasına ziyarette bulundu ve Hatay yöresine ait birçok yemeğin hem yapılışını izledi hem de tatlarına baktı.

Sarılar Yaz Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserlerde ise O Ses Türkiye finalistlerinden Nihat Mugil ile Göksel Yılmaz Ensemble ve Arkadaşları sahne aldı. Altınözü halkı ve çevre ilçelerden festivale gelen vatandaşlar konserler boyunca müziğin eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdi.

Sarılar Yaz Festivalinin finalinde ise Mar Circos Kilisesi bahçesinde, yerel şarkılar eşliğinde Paskalya Halayları çekildi. Kalabalık bir şekilde çekilen halaylarda gençlerin eğlenceli dakikalar geçirmesi görülmeye değerdi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı da festival alanını gezerek, yapılan etkinliklere desteklerini gösterdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here