Altında Dikkatler Enflasyon Verilerine Çevrildi

0
24

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde, altın için dikkatlerin ABD Enflasyon Verilerine çevrildiğini kaydetti.

Altının hafta başında 919 lira açıldığını da kaydeden Fırat; “Altın, Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesi tahvil getirilerinin artmasıyla haftalık bazda düşüş trendini sürdürdü.

Ons altında kısa vadeli görünüm açısından 1900 $ direncini yakından izlemeye devam ediyoruz. Bu direnç seviyesi üzerinde bir günlük kapanış oluşmaması durumunda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam etmesi beklenebilir. Bu senaryo altında kısa vadede 1850-1900 $ bandında bir seyir görmeyi bekleyebiliriz.

Diğer yandan 1900 $ direncini aşılması durumunda ise ilk etapta 1930 $, ardından 1950 $ dirençlerinin ön plana çıkabileceğini ifade edelim.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının hafta başı açılışı 919 TL, çeyrek altın 1515 TL’den işlem görüyor. Tüm esnafıma hayırlı işler dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here