Altın Fiyatlarında Dolara Endeksli Yükseliş

0
69

uğur fırat-piyasa17Altın ve dolardaki yükselişi değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yükselişin, iç piyasada yaşanan olumsuzluğun ve borsadan çıkan yatırımcıların altına ve dolara yönelmesinden kaynaklandığını belirtti. Başkan Fırat, dolardaki bu yükselişe müdahale etmekte geciken merkez bankasının bu tutumuna bir anlam veremediğini belirtti.

Geçtiğimiz yılsonlarında, 2014 yılında altının yatırımcıları sevindireceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Oda Başkanı Fırat; “Bu tahminimizin bugün doğru çıktığını görmekteyiz. Altın geçen yıl 70 liradan tırmanışa geçerek, bugün 95’lere kadar yükseldi. Bu yükseliş iç piyasadaki olumsuzluk ve borsadan çıkan yatırımcıların dolara ve altına yönelmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle altındaki bu yükselişin seçime kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Merkez Bankası Müdahale Gecikti

Doların yükselişinde merkez bankası zamanında müdahale etmemektedir. Dolara günü birlik müdahale yapılsa idi bugün bu seviyelere kadar yükselmezdi. Bu yükselişler iç piyasada var olan durgunluğu daha da arttırmıştır. Merkez bankası, doların bu kadar yükselmesine nasıl seyirci kaldı onu anlamış değiliz. Cumhuriyet tarihinde doların, ilk kez bu seviyelere kadar çıktığını görüyorum. Bu yükselişlerin bir diğer dikkat edici yanı da altın, dolar ve Euro’nun hep birlikte yükseliyor olmasıdır. Daha önceden biri yükselirken, diğeri düşerdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here