Altın Adamlar Ahilik Bayramında Karanfil Dağıttı

0
25

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, esnaf ve vatandaşlara çiçek dağıtımında bulundu.

Büyük Çarşı İşhanı önünde bir araya gelen oda yönetimi, esnaf ve vatandaşların Ahilik Bayramını kutlayarak birer karanfil takdim etti.

Ahilik Bayramına her zaman büyük önem gösterdiklerini kaydeden İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Kutladığımız Ahi Esnaf bayramı dolayısıyla dün Sayın Kaymakamımızı ziyaret ettik, bugün de esnaf ve vatandaşlarımıza çiçek dağıtıyoruz. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek. Yarın (bugün) kuyumcular çarşısı arasında Ahi Pilavı ve tatlı dağıtımı gerçekleştireceğiz.

Perşembe günü Mehter Takımı yürüyüşümüz var. Perşembe günü saat 17.00’da İşkur binası önünden başlayacak olan yürüyüşümüze tüm İskenderun halkımız davetlidir. Pazar günü de İsa Taş Plazada düzenleyeceğimiz bir toplantı ile de seçilen yılın ahisi, olgun esnafına kaftanları giydirilecek ve haftayı bu şekilde tamamlayacağız. Nice bayramlara olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Karanfillerini alan esnaf ve vatandaşlar ise Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimine teşekkürlerini ilettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here