AKİB ve Alternatif Bank, İhracatçılara Özel Hizmet Protokolü İmzaladı

0
316

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Ali Uğur Ateş ile Alternatif Bank Satış ve Performans Müdürü Şule Özbaş, ihracatçılara özel hizmet için özel bir protokole imza attılar.

Bölgemizdeki yaklaşık 15.000 ihracatçı firmaya hizmet veren AKİB, üyelerinin ihtiyaçlarına, Alternatif Bank’ın ihracatçının bankası olma vizyonuyla destek olmak için işbirliği protokolü imzaladı. İmza törenine AKİB Koordinatör Başkanı Ali Uğur Ateş ile Alternatif Bank Satış ve Performans Müdürü Şule Özbaş katıldı.

İmzalanan protokol ile Alternatif Bank; işletme, ihracat, yatırım kredileri, gayri-nakdi krediler, ödeme ve tahsilat işlemleri, dış ticaret işlemleriyle birlikte sigorta ve leasing gibi bankacılık dışı işlemlerde de AKİB üyelerinin ihtiyacına özel olarak şekillendirilecek avantajlı hizmet ve çözümler sunacak. Alternatif Bank ayrıca, hissedarı olan The Commercial Bank’ın Katar, Umman ve Ortadoğu’daki gücüyle de ihracatçılara yeni pazarlara girmelerinde destek olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKİB Koordinatör Başkanı Ali Uğur Ateş; “İhracatçılarımıza en iyi hizmeti verebilmek için tüm fırsatları değerlendiriyoruz, Alternatif Bank işbirliği ile dış ticaretin finansmanında, dış ticaret işlemlerinde bankanın AKİB üyelerine sunacağı avantajlardan yararlanacağız. Bu avantajlar; teminat mektuplarından alınacak komisyonun %1’e düşürülmesi, bankaya yönlendirilecek ihracat bedellerinden masraf alınmaması, dış ticaretin finansmanına yönelik kredi başvurularının değerlendirme sürecinin kısalacak olması ve özel olarak fiyatlandırılacak olması gibi avantajlar. AKİB üyelerimize faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek ise imzalanan protokolle ilgili olarak; “Alternatif Bank olarak ‘danışman banka’ anlayışımızla tüm müşterilerimize olduğu gibi AKİB üyesi firmalarımıza terzi işi hizmet sunacağız. Her bir ihracatçımızın ihtiyacına uygun çözümler üreterek, en iyi hizmeti verme hedefi doğrultusunda reel ekonomiye sunduğumuz katma değeri artırmaya devam edeceğiz” diyerek görüşlerini paylaştı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)