Akdeniz Bölgesi’nin Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Hatay’da Buluştu

0
106

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilimiz Hatay’da bir araya geldi. Akdeniz Bölgesinin CHP’li üç Büyükşehir Belediye Başkanı, öncelikle Hatay’da yapılan dünyanın 5’inci, Avrupa’nın 2’nci ve Türkiye’nin en büyük kapasiteli Narlıca Membran Biyoreaktör Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisiyle ilgili yetkililerden brifing aldı. Üç başkan atık su arıtımı ve bölgedeki diğer çalışmaları değerlendirirken, belediye bürokratları, arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilin Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından kentte 9 arıtma tesisini tamamladıklarını belirtti. Başkan Karalar’ın Adana için Hatay’daki Membran Biyoreaktör Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi gibi bir arıtma tesisi düşüncesi olduğunu ve bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Tecrübeler Paylaşıldı, Tavsiyelerde Bulunuldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de aynı bölgedeki üç önemli kentin Büyükşehir Belediye Başkanları olarak fikir birliğini önemsediklerini kaydetti. Kentlerde sürekli gelişen sorunlar ve değişen şartlar bulunduğunu anlatan Seçer; “Zaman-zaman bir araya gelerek bölgemizde yaptığımız çalışmaları değerlendirmek, katkılar almak, eksik kaldığımız noktalarda birbirimize fikirler sormak, bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sık-ık bir araya geldiklerini ve yaptıkları işlerle ilgili istişarelerde bulunduklarını söyledi. Karalar, bölgedeki üç Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da yakın aralıklarla görüşmeler sağladıklarını vurguladı.

Başkanlara, Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Seçer’in eşi Meral Seçer ve Karalar’ın eşi Nuray Karalar da eşlik etti. Antakya’nın restore edilen tarihi sokaklarını adımlayan Büyükşehir Belediye Başkanları ve eşleri EXPO 2021 Evi’ni ziyaret etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here