Akça; “Milli Eğitim’den Skandal Mülakat”

0
73

mülakat skandalıTürk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şubesi üyeleri Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, Mülakat Sınavı Protestosu gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, yaptığı açıklamada, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, müdürlük sınavına girenler arasından başvuruda bulunanlara yönelik yapılan mülakat sınavını komedi oyunu olarak yorumladı.

Yapılan mülakatlarda torpilin öne çıktığını savunan Akça; “Mülakat sonucunda belli kişilerin getirilmesi düşünülen mevki ve makamlar için bol puanlar verilmiş, kendi üyeleri arasında bile ayrımcılık yapılmıştır. Bu nasıl bir kantardır ki yazılı sınavda diğer adaylardan daha düşük puan alan belirli kişilerin puanlarını daha ağır olarak tartmış, daha yüksek puan alanların hatta il birincisi olanların ise puanlarını daha hafif tartmıştır. Bu mülakatları bu şekilde kirletenler bu kantarın gün gelip kendilerini de tartacağını unutmamalıdırlar” dedi.

Mülakatlarda kurulan kameralara rağmen akla ve hayale gelmedik hile ve kurnazlıkla ince hesaplar yapılarak puanlar verildiğini öne süren Akça; “Bu komisyonda görev alan kişiler bir gün gelip bu hesabı kula olmasa da Allah’a mutlaka vereceklerini unutmasınlar. Türk Eğitim-Sen olarak böyle kirli oyunlarla çalışma barışını bozan, çirkin hesaplara alet olup, çanak tutanları her zaman ve her yerde deşifre edeceğiz. Şaibeli olduğunu iddia ettiğimiz bu mülakat saçmalığında mağdur olan tüm eğitim çalışanlarına açacakları davalarla ilgili üyemiz olup olmadığına bakılmaksızın her türlü hukuki destek verilecektir. Tüm eğitim çalışanlarının yapılan bu haksızlıklara kayıtsız kalmaması ve alacağımız eylem kararlarına destek vermeleri daha ciddi sonuçlar almamızı sağlayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here