Ak Parti’de Adaylık Yarışı Başladı!

0
871

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı oldukça hareketli ve yoğun bir mesai yaşadı. Adaylık yarışına giren aday adayları başvurularını İlçe Başkanı Bestami Bilgili’ye teslim ettiler.

İskenderun’un başarılı avukatlarından, Ak Parti kurucu üyesi Abdulkerim Güven, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, İskenderun Belediye Başkanlığı için ilk resmi başvuru yapan isim oldu. Ak Parti’de kurulduğu günden bu yana aktif görev yapan Abdulkerim Güven, İskenderun Belediye Başkanlığı için resmen aday adayı oldu.

Abdulkerim Güven 2001-2003 yılları arasında Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlığı, 2004 2007 yılları arasında İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevinde bulunurken, 2001 genel seçimlerinde 9. Sıra Milletvekili Adayı, geçtiğimiz 24 Haziran genel seçimlerinde ise Ak Parti Hatay 6. Sıra Milletvekili adayı olmuştu.

Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Abdulkerim Güven, her şeyden önemli olanın memleketin geleceği olduğunu belirterek; “Aslolan davaya sahip çıkıp ülkemizin bekası için çaba sarf etmektir. Adayımız her kim olursa olsun, onun etrafında birleşip başta Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi olmak üzere Hatay’ın tüm ilçelerini Ak Parti’ye Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’a paket halinde sunmaktır. Yılmayacağız, gece gündüz yorulmadan çalışacağız. Bu memlekete hak ettiği değeri ve hizmeti Allah’ın izni ile vereceğiz” şeklide konuştu.

Ak Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer de, İskenderun Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatına teslim etti. Bir dönem Sarıseki Belediye Başkanlığı da yapan Bülent Özer, aday adaylık dosyasını İlçe Başkanı Bestami Bilgili’ye teslim ederek; “Bu kutlu yürüyüşte tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Hizmet için varım. Hayırlısı ne ise o olsun” mesajı verdi.

2014 seçimleri öncesinde PTT Müdürlüğü yapan, akabinde İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı olan Ergün Gözüküçük, Mart 2019 seçimlerinde yapılacak olan yerel seçimler için resmen aday adayı oldu.

Ak Parti İlçe Binasında adaylığını açıklayan Gözüküçük, başvuru dosyasını İlçe Başkanı Bestami Bilgili’ye teslim etti. Bu kentte doğup büyüdüğünü, dolayısıyla İskenderun’a vefa borcu olduğunu belirten Gözüküçük, PTT Müdürlüğü yaptığı dönemde de hizmet etmek için var gücü ile çalıştığını vurgulayarak; “Eğer adaylık nasip olur da kazanırsam, İskenderun’a el birliğiyle sahip çıkacağız. Hep beraber kenti yöneteceğiz. Bu süreçte bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak desteklerinizi bekliyorum. Buraya gelerek katkı sağlayan herkese de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah yardımcınız olsun” dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi Müdürü Lütfü Maraşlı da, AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatına yaptığı müracaat ile resmen Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Hastanedeki görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunan Lütfü Maraşlı’yı İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri kabul etti.

Dosyasını sunan Lütfü Maraşlı, resmi evrakları da imzalayarak alındı belgesi ile resmen aday adayı oldu. Belediye Başkan aday adayı Lütfü Maraşlı, ateşten gömlek giydiklerini belirterek, hizmet esaslı düşünce ile yola çıktığını, herşeyden önce Allah’tan hayırlısı ise nasip olmasını diledi. Açıklamaların ardından İlçe Başkanı Bestami Bilgili, aday adaylığı için alındı belgesini Lütfü Maraşlı’ya verdi.

İskenderun’da sevilen bir isim olan diş doktoru Uğur Feriz de Ak Partiden İskenderun belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Kurulduğu günden bu yana teşkilatta emek veren ve 2012 yılında ilçe başkanlığı görevinde bulunan Uğur Feriz’in aday adaylığı törenine çok sayıda partili ve eski belediye başkanları destek verdiler.

İlçe Başkanı Bilgili de, aday adaylarına çıktıkları yolda başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here