Ahlakı İçimize Sindirelim (3)

0
51

Değerli okurlarım, sabırlı olmak çok iyidir. Bir müsabakanın doksan dakika olduğunu düşünecek olursak, rakibi yenmemiz de gerekiyorsa, o zaman daha da sabırlı olmak gerekir. İnsanoğlunun sabrı bir yerde tükeniyor ve her şey alabildiğine bazı sonuçlar doğuruyor. Demek ki sabırlı olmakta yarar var. Ancak, bizleri yaradan Yüce Allah o kadar sabırlı ki, bunu anlatmak mümkün değil. İnanıyorum ki, günün birinde vahiy yoluyla gönderdiği ayetlere hakaret eden, herkesin göreceği yerde namaz kılında daha sonra ne yaparsanız yapın diyenlere öyle bir ders verecek ki, arınç-marınç toz olacak. Yüzümüzde çiçekler güller açılacak. O günleri Allah’ın izniyle bekliyoruz.

Birden fazla mesleği olanların zengin olduğu görülmemiştir. İçimizde öyle biri var ki, her şeyden anlıyor Allah’ın izniyle. Asma köprü yapımızdan anlar, sanırısınız mühendis… Futboldan anlamasına bir şey diyemiyoruz, Allah var çok iyi topçudur iyi top atar ve taşır, yan-yan yürümesi de ondan. Ailelerin çocuk yapmalarına da karışır. İnsaflıdır, dört beş demiyor, sadece üç diyor. Aynı zamanda öneride de bulunuyor.

Ne diyordu? Siz de gemicik alın ama ikinci el olsun. Çok ucuzdur demeyi de ihmal etmiyor. Üç çocuk büyütüp yetiştirmek kolay mı? Dinine bağlıdır Allah var. İçki kullanmaz, üstelik sigara da içmez. Bu konuda çok önemli sözlü yaptırımları da bulunmaktadır.

Ne diyordu? “İçki içmeyin günahtır, bol-bol üzüm ve diğer meyveleri tüketin, onlarda da alkol var. Bira içip de ahlaksız olmayın…” Düşünmüyor ki; üzümle diğer meyveleri aynı anda tükettiğimizde zil zurna oluruz. Bu konuda tecrübeli değil. Anlatmak istediğim bütün konularda tecrübe sahibidir. Özellikle, futbolda, o göreve atadığı kişiyi öyle eğitiyor ki, eğittiği kişide meftun ona. Bir dediğini iki etmiyor.

Böylesine futboldan anlayan mümtaz insanlara çok ihtiyacımız var. Birden fazla olmasında da yarar var. Allah’ın izniyle en kısa zamanda o tür kabiliyetler en kısa zamanda boy göstereceklerdir. Asırlık ecdat şarkılarından “Kıl” olanlar da var. Çok ilginç değil mi? Vardar Ovası şarkısından birisi ters yönde etkileniyor. Alkollü şarkıymış ve asabı bozuluyormuş. Allah neler yaratıyor?

Bunlar bir araya geldiklerinde spordan ve ihalelerden söz etmezler. Çünkü ihalelerde asayiş berkemal! Havadan sudan konuşurlar. Arada bir İran’da ki iki saatlik ya da iki günlük acem nikâhından söz etmeyi, ihmal etmezler.

Tuttukları takım da vardır. Futbol takımı demek istiyorum. Hiç bırakmazlar, sımsıkı tutarlar. Sporculukları iyidir ve ondan dolayıdır ki, sporumuz daima öndedir. Onuncu Yıl Marşını nedense sevmezler ama günün birinde bu marşı onların hepsine günde kırk kez okutacaklar. O günler mutlaka gelecektir. Cenab-ı Allah da çok sabırlı canım! Bu kadar sabır…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here