Ağlar ve Ergin’den Hatayspor’un Şanlı Tarihi

0
139

hatayspor (10)Hatayspor gönüllüsü İsmail Hakkı Ağlar ve Sadullah Ergin, Hatayspor’un 46 yıllık arşiv tarihini oluşturacak, altın değerinde bir kitap eseri için çalışmalara başladılar.

Konuyla ilgili dün Özsüt’te düzenlenen basın toplantısına Hatayspor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, HGC Saymanı Zafer Sarı, Genel Koordinatör Sema Sarı ve çok sayıda gazeteci katıldı. Hatay Life Dergisi sahibi İsmail Hakkı Ağlar ve Yorum Gazetesi sahibi Sadullah Ergin, Slayt gösterisi eşliğinde yaptıkları ortak açıklamada şu bilgilerde bulundular:

“Hepinizin bildiği gibi medeniyetler beşiği dediğimiz ilimizi eşsiz kılan değerler arasında Hatayspor’un değeri ve önemi yadsınamaz. Kurulduğu 1967 yılından bugüne kadar 46 yıl geçmesine rağmen, Hatayspor’un tarihiyle ilgili geniş ve kapsamlı bir arşiv çalışması bulunmaması bizi, Hatay’ımıza ve tüm spor camiasına hayırlı olacak ve katkı verecek yepyeni bir çalışmaya yöneltti.

Bugüne kadar detaylı ve yüksek kaliteli olarak ortaya konulmuş yazılı ve görsel bir arşivinin bulunmaması ve bu yönde bir eksiklik hissedilmesi, Hatayspor arşivinin oluşturulması fikrini doğurmuştur. Arşiv kitabının; araştırma, planlama ve uygulaması için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Sezon fotoğrafları, öyküleri, acı ve tatlı hatıraları da içine alan en az 250 sayfalı bir arşiv tarihi kitabı hazırlama kararı aldık. ‘Şanlı Tarihiyle Hatayspor’ kitabı, gerek içeriği gerekse basım kalitesi ile altın değerinde bir eser olacaktır.

Arşiv kitabı konusunda elinde bilgi, belge, doküman, fotoğraf gibi materyaller olan tüm Hatayspor gönüllülerinin bu konuda desteğine ve yardımına ihtiyacımız var. Bize yardımcı olmak isteyen, bu işe gönül veren herkes bize www.sanlitarihiylehatayspor.com üzerinden her türlü bilgiyi paylaşabilir. Buradaki ana hedef; Hatayspor’u, yerelde Hatay’la, genelde Türkiye ile spor adına bütünleştirmek, Hatayspor camiasına hangi geçmişten geldiklerini hatırlatmak, unutulan isimleri ve spor değerlerimizi yeniden anmak, Hatayspor’a hak ettiği bir tarihi belgeyi armağan etmektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here