Ağ Çeken Balıkçı Heykeli de Yerini Aldı

0
564

bld-balıkçı heykeliİskenderun Belediyesince yerleştirilen nostaljik balıkçılık kültürünün sembolü ‘Balıkçı Heykeli’nin çevre düzenlemesi sürüyor

Kentimizin nostaljik balıkçılık kültürünü sembolize eden ‘Ağ Çeken Balıkçı Heykeli’ Atatürk Bulvarı’nın Aşıklar yolu ile kesiştiği noktaya yerleştirildi. İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü’nce yaptırılan balıkçı heykelinin çevre düzenleme çalışması ise devam ediyor.

İskenderun’da geçmiş yıllarda balıkçılar tarafından sabah erken saatlerde ve akşamüstü günbatımında denize atılan ağların (trada) karadan çekilerek balık tutulması, bulvarda gezintiye çıkan İskenderunlular tarafından büyük bir ilgiyle izlenirdi.

Halkın sanata ilgisini arttırmak, okumayı sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla yaptırılan Kitap Okuyan Kız Heykeli de, eski Bitpazarı yerinde yapılan İskenderun Belediyesi 4 Nolu Sosyal Tesise yerleştirilmişti.

Sahil Dolgu Alanında Yeşil Alan Düzenleme Çalışması Sürüyor

İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince sahil dolgu alanındaki yeşil alan düzenleme çalışması sürüyor. Ekiplerce, Yelken Kulübüyle Subay Lojmanları arasındaki bölgede toprak dolgusu tamamlanırken, çimlendirme çalışması devam ediyor.  Petek Kafe ve Yelken Kulübü arasındaki bölgede de toprak dolgusu sürdürülüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here