Adaylık İptaline Tepki!

3
50

mehmet soydan3Mehmet Soydan Adalet Arayışında…

İskenderun Belediye Başkan Adaylığı açıklandıktan 2 saat sonra adaylığı iptal edilerek, yerine başka bir isimin aday gösterilmesine tepki gösteren Mehmet Soydan ve yandaş partilileri Ak Parti İl Binası önünde, karara olan tepkilerini sert bir şekilde gösterdiler.

Uzun bir araç konvoyuyla, Mehmet Soydan ile birlikte İskenderun’dan Antakya’daki il başkanlığına gelen Ak Partililer il binası önünde, “Adalet İstiyoruz!” “Soydan’ı satanı bizde satarız”, “Soydan burada Orhan Nerede?” diye slogan atarak karara olan tepkilerini dile getirdiler.

Parti binası önünde partililerine seslenen Soydan 30 Mart’ta yapılacak seçimler için İskenderun Belediye Başkanlığına daha önce milletvekilliği yaptığı partisinden aday adayı olduğunu hatırlatarak; “Biz 2001 yılında partimizle yola çıkarken, başbakanımızdan dikleşmeyi değil ama dik durmayı öğrenmiştik. Buraya da dik duruşumuzu göstermeye geldik. Bizler bu yola çıkanken aday olmayı da aday olmamayı da düşünerek yola çıktık. Ancak imzalar atıldıktan sonra, adaylık ilan edildikten sonra vatandaşlarımız bize saatlerce hayırlı olsun dedikten sonra. Şantajlara, baskılara boyun eğilerek değiştirilen bir adaylık sürecine itiraz ediyoruz. Yoksa biz hiçbir zaman başbakanımızın veya parti yetkililerimizin verdiği kararlara karşı çıkmayı aklımızdan dahi geçirmedik” dedi.

Kendilerine yapılan haksızlıklara seslerini yükseltmek için geldiklerini belirten Soydan; “Koltuk derdi olanlara, hırslarıyla bu yola çıkmış olanlara, şantajlarla aday değişimi yapanlara karşı çıkıyoruz. Peki ne oldu da bu oldu? Biz buraya 5 yıl boyunca adalet bakanlığımızı yapmış, yaptığı adalet bakanlığı ile Türkiye’de saygı görmüş, Türkiye’ye hizmet etmiş büyükşehir adayımızdan yaptığı adalet bakanlığının hatırına yapılan bu haksızlığa dur demesini istemek için geldik. Biz burada Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Adaleti savunan bir partiden adalet istemek için geldik. Genel merkezimizdeki yöneticilerimizden, sayın başbakanımızdan bu haksızlığın giderilmesi ve adaletin tecelli etmesi için halkın sesini duyurmak için geldik. Bu yola dün nasıl başı dik çıktıysak, bugünde koltuk için boyun eğmeye ihtiyacımız yoktur” diye konuştu.

Tepkimizi Göstermek İçin Geldik

Parti binası önünde tepkisini dile getirdikten sonra il binasındaki yetkililer tarafından il binasına davet edilen Soydan, bir süre binada kaldıktan sonra binadan ayrıldı.

3 YORUMLAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here