Açlık Grevine ‘İzin’ Engeli

0
78

çelik-iş açıklama22Oyak ve İsdemir çalışanlarına baskı son bulmadığı takdirde açlık grevine çıkacaklarını duyuran Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kuruluna İskenderun Kaymakamlığından yasak geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çelik İş Yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “23.03.2015 tarihinde düzenlenmiş olduğumuz basın açıklamasında, Oyak ve İsdemir Yönetiminin çalışanların sendikal tercihleri konusunda yapmış olduğu tehdit ve baskılar son bulmadığı ve işçi kıyımları devam ettiği takdirde 30 MART 2015 tarihinde açlık grevini başlatacağımızı ifade etmiştik.

Bu konuya istinaden 27.03.2015 tarihinde İskenderun Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat edilerek açlık grevi eylemini başlatabilmek için izin istedik. Kaymakamlık makamının dilekçemize verdiği cevapta “5442 sayılı İl İade Kanununun 32/A, 32/B, 32/Ç maddelerine istinaden Milli Güvenlik ve Kamu düzeninin bozulmasına, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 30 MART 2015 günü yapılacak açlık grevi ve çadır kurulmasının yasaklanmasına karar verilmiştir.” denilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here