Abdulkerim Güven; “İskenderun İl Olacak ve Olmaması İçin Hiç Neden Yok!”

0
112

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven ile yapmış olduğumuz sohbet konuşmamızda, üstüne basa-basa ‘…İskenderun için iki yıl boyunca fişeği ateşledik ve artık güzel İskenderun’umuzun il olması için her türlü çalışmalar, olumlu süreç içerisinde. Özellikle Bölge Ak Parti Milletvekilimiz Abdulkadir Özel Bey, bu konuda yapmış olduğu olumlu çalışmaları her platformda sürüyor. İskenderun Belediye Başkanımızın görüşleri de İskenderun’un il olması yönünde. İskenderun ayağa kalkmış vaziyette. İskenderun’u kalben görüyor ve hak ettiği bu “il nişanını” eninde sonunda takacağız…’sözleri beni bayağı rahatlattı.

Rahmetli Adnan Menderes zamanından beri süregelen bu çalışmalar eninde sonunda meyvesini vermek üzere. Çok uzun yıllar İskenderun için söylenen çelişkili sözlerle şimdiye kadar hep çıkmaza sokulduk. İskenderun il olmalı diye ortaya atılan her söze karşı çıkan Antakya lobisi bu sefer başaramayacak. Başaramayacaklarını da gördük. Son olarak sosyal medyada yapmış oldukları alaycı sözleri, bizleri küçük duruma düşürmeye çalışan zihniyetin bitmişliklerinin son sözleri olarak görüyorum. Hâlbuki bizim dağın öte tarafında hiç sorunlarımız yok. Dağın bu tarafı da öte tarafı da bizlerin kardeşleri. Öyle ki İskenderun il olduğunda bu birlikteliğimizin oluşumu daha şiddetli şekilde, birlik ve beraberliğimiz şeklinde şaha kalkacak.

Ama şu bir gerçek asla unutulmamalı. İskenderun bugün sahil şeridinde yer alan, sanayisi tarımı ve turizmiyle elde ettiği geliri Antakya ile paylaşırken Antakya çok rahata alıştı. İlahi adalet yerine geldiğinde Antakya ile bağlarımız daha çok pekişecek.

Suriye kaynayan kazan. Hatay ilinin güneyinde yer alan topraklar tarihsel olarak bizim topraklarımız. Orada yaşayan vatandaşlarımız ise bizlerden biri. Daha önceki makalelerimde yazdığım gibi, Hatay ilini çok geniş şekilde görmek lazım. Sırf Antakya lobilerinin keyfi gelsin diye İskenderun konusunda ayrımcılık yapmalarını tehlikeli oyun olarak görüyorum. Ne olursa olsun bu vatan hepimizin. Vatan topraklarımızın bir santimine tecavüz olduğunda kanımızı seve-seve akıtmaktan asla çekinmeyiz.

İş birliği ile şu yıl çok şanslı konumdayız. İskenderun sahil şeridine tarihsel cami şerif yaptıran ve isminin her geçtiği ortamda sitayişle bahsedilen Recep Ağa lakaplı Recep Atakaş, il yapılmamızı içtenlikle isteyen olarak görüyorum.

Fuat Tosyalı, bugün çelik sanayisinde, yurt içinde ve yurt dışında ülkeme döviz girdisi sağlayan ve fabrikalarını tüm Afrika ülkelerine yayan, ülkemin gururu sıfatıyla İskenderun’un il olmasını canı gönülden desteklerini her platformda dile getirdiği ile bilinmektedir.

Artık İskenderun, kilidi açılmayacak şekilde bu olaya kilitlenmiş vaziyette. İskenderun halkının beklediği o gün bugün olmuştur. İşin özü, İskenderun tarihsel elde etmek istediği il olma meselesine artık son noktayı koymak üzere. Bizleri laf ebeliğiyle boğmak isteyenlere kulaklarımız sonuna kadar kapalı. Görüyoruz ama duymuyoruz.

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven, beynimden geçen tüm olumsuzlukları hepten sildi, kaybetti. Bugün İskenderun, siyasi ve içtimai olarak her türlü görevi yerine getirdi. Bir zaman önce il konusu içten içe gündeme gelse de İskenderunlu vatandaşlarımız “olmaz” diye boynunu büküp öylece duruyordu. İskenderun bundan böyle boynunu bükmüyor ve sesini daha gür çıkartmaya başladı. Sesler Ankara’da duyuluyor. Sesler her sokak ve mahallelerde duyuluyor. Sesler Hükümet kanadında duyuluyor.

Sesleri Ak Parti ilçe başkanlığı da duymuş ve her türlü olumlu çalışmalar içerisindeler. İskenderun Belediye Başkanı, Belediye Meclis toplantısında İskenderun’un il olmasının mesajını kamuoyu ile paylaşmış ve her türlü çalışmaları zincirleme statüsüyle derinden çalışmalar içerisinde.

İskenderun il olacak ve bunun önünde artık hiç kimse durmayacak. Dağın bu tarafı görevini yaptıkça yapıyor ve herkeste tatlı bir heyecan var. Siyasi kanat, kanatlarını açmış hedefe doğru kilitlenmiş. İskenderun il olacak. İskenderun İl olacak.

Tüm İskenderun ayakta, hiç oturmuyor. Siyasiler ayakta oturmuyor. Teşekkürler İSKENDERUN! Teşekkürler Abdulkadir Özel. Teşekkürler Abdulkerim Güven. Teşekkürler Fatih Tosyalı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here