ABD’den Gelen Patriotlar Gaziantep’e Ulaştı

0
63

Geçtiğimiz günlerde Hollanda ve Almanya’dan gelerek Adana ve Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan patriot hava savunma sistemlerinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’den gelen patriot füzeleri de İskenderun Limanına indirildi.

Türkiye’nin hava savunmasında kullanılmak üzere NATO tarafından gönderilen ve ABD’nin Baltimore Limanı’ndan yola çıkan patriot füze sistemleri yüklü gemi, İskenderun Körfezi’ne ulaştı. Füze sisteminin bazı parçaları ise daha önceden uçakla İncirlik Üssü’ne getirilmişti.

ABD bandıralı 69 bin grostonluk 229 metre uzunluğundaki Allance Charlleston adlı Ro-Ro önceki gün gemisi saat 17.00 sıralarında İskenderun Körfezi’ne giriş yaptı. ABD’nin gönderdiği Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi İskenderun Limanı’na demir attıktan sonra boşaltma işlemleri gece saatlerinde tamamlandı.

Boşaltma işlemlerinin ardından sabah saatlerinde gemide bulunan patriotların parçaları indirildi. Patriotların yüklendiği askeri ve sivil araçlardan oluşan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Gaziantep’e gitti.

Hollanda’dan gönderilen patriot savunma sistemleri Adana’ya, Almanya’dan gönderilenler ise Kahramanmaraş’ta kurularak aktif hale getirilmişti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here