04
Eylül
2010
Ses Sanatçısı Celal Abacı İskenderun’da
TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Celal Abacı, İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyetinin davetlisi olarak İskenderun’a geldi. İskenderun doğumlu olan ancak 4 yaşından bu yana İskenderun dışında yaşamını sürdüren
Kategori: Magazin Editör: İlyas Edip TERBİYELİ Tarih: 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:17 

TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Celal Abacı, İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyetinin davetlisi olarak İskenderun’a geldi.
İskenderun doğumlu olan ancak 4 yaşından bu yana İskenderun dışında yaşamını sürdüren TRT Ses Sanatçısı Celal Abacı, Musiki Cemiyeti Başkanı Ahmet Öz ile birlikte, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kendinden kısaca söz eden Ses Sanatçısı Celal Abacı, İskenderun’da doğduğunu ve 4 yaşına kadar burada yaşadığını kaydetti. Babasının memuriyeti sebebiyle İskenderun’dan ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan Abacı; “Gittiğim her yerde İskenderunlu olmamla övündüm ve İskenderun’u anlattım. İskenderun’un her anlamda daha iyi yerlerde olması için bundan sonrada elimden gelen gayreti sarf edeceğim. 1981 yılında TRT’nin açmış olduğu ‘Stajyer Ses Sanatçısı’ sınavına girdim ve kazandım. Ülkemizdeki tüm sanatçıların yetiştiği Ankara Radyosunun mensubuyum.
Türkiye’de ilk müzik eğitimi, 1938 yılında, Atatürk’ün emriyle açılan Ankara Radyosunda verilmeye başlamıştır. Ankara Radyosu hem radyo hem de eğitim öğretim yuvasıdır. İlk yayın ve eğitim kurumudur. 1978’de açılan ilk konservatuarda hocalık yapan sanatçılar Ankara Radyosundan yetişmiştir” diye konuştu.
İskenderun’daki sanatsal faaliyetleri de değerlendiren Abacı; “Sanatsal faaliyet ne kadar fazla olsa da yeterli kabul edemeyiz. Bu anlamda da İskenderun’daki sanatsal faaliyetlere yeterlidir diyemeyiz. Keşke her gün bir sanatsal faaliyet olsa! Dil ve musiki çok büyük önem taşıyor. Dil ve musiki bozulursa gençlik bozulur. Bu nedenle musikiye destek verilerek daha geniş kitlelere ulaşmak gerekiyor. Radyoların sayılarının artmasıyla kalite zaten bozuldu. Radyoların daha sık denetlenmesi de gerek diye düşünüyorum” dedi.
Şarkıcılık ve sanatçılık kavramlarının birbirine karıştırılmaması gerektiğinin altını çizen Abacı, her şarkıcının sanatçı olamayacağını da vurguladı.

Bookmark İçeriği Puanla: