Cumhurbaşkanımıza Hatay’dan Özel İlgi

0
98

Seçim tarihi yaklaştıkça “siyasi arena” artık kabuğuna sığmıyor. Siyasi adayların yapacakları ziyaretlerden sonra, miting alanlarının bu gibi ziyaretlerden etkilenip etkilenmediğini hep beraber göreceğiz. Sosyal medya ve yazılı medya siyasilerin erken başladıkları ataklardan mutlu!. Hele o mitingler gerçekten adayların seçim öncesi imtihanlarıdır. Kitleleri birden bire kökten etkiler. Mahallelerde ikamet eden seçmenin seçilecek aday ile güç gösterisidir.

Ak Parti Genel Başkanı, T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 1 Nisan 2018 günü Hatay il merkezi Antakya ilçesinde yapılacak Hatay Ak Parti 6. Olağan İl Kongresine katılacak. Yüce kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra Hatay ili Cumhurbaşkanımızın özel ilgisinde… Afrin Zeytin Dalı Harekâtında devamlı şekilde Hatay ili ile ilgili yoğun ilgi ve alakalı çalışmaları hepimizin dikkatinden kaçmadı. Son olarak 21 Mart günü Belen ilçesinde yapılan ağaç dikimleriyle ilgili telekonferans yoluyla vatandaşlarla bir oldu.

Hatay ülkemizin nazlı gelini… Onun varlığı özellikle düşmanlarımızın ilgi odağı. Terör odaklarının her daim yaptıkları eylemlerle cirit attıkları yer. Devletimizin üstün başarılarıyla nispeten terör odakları, son Afrin Zeytin Dalı Harekâtıyla yavaşlattırıldı. Hatta tamamen yok edildi sayılır. Ordumuz hükümetten aldıkları direktifleri harfiyen yerine getirdi ve ulusal başarıyı toplumsal şekilde kutladık. Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de sağlık dolu yıllar dilerim.

Afrin’de binlerce şehit veririz diyerek halkı gereksiz heyecana sokanlar, şimdi ordumuzun verdiği başarıyla övünüyorlar. Hükümetin verdiği olağan üstü başarıları görmezden geliyorlar. Bunca mücadeleye rağmen hala değişik şekilde değişik verilen yorumlar görev yapanları hoşnutsuzluğa sürüklese de kör olası demokrasi gereği çoğu şeyleri yutmak zorunda kalmak ne acı! Şayet bu Afrin (!) olayında, hükümetimiz geç adım atsaydı şimdilerde Hatay Kilis ve Gaziantep, terör belasıyla tamamen sarılmış durumdaydı.

Biz Hataylılar olarak yıllardır Amanos dağlarında üst kuran bu terör belasını her an kendimizde hissediyor ve ister istemez korku içerisinde yaşıyorduk. Amanoslarda yuvalanan şer güçler, zamanla şehrimizin göbeğine kadar inip sivil halkımızı ve görev yapan Mehmetçiklerimizi kahpece vurup şehit ediyorlardı. Emniyetimizin uzman kadrosu Amanoslar’da oluşan ve oluşacak tehlikelerin üstüne korkusuzca yürürken, bizler yatağımızda huzur içerisinde uyuyorduk. O kabus dolu günleri bize sorsunlar nasıl huzurlu uyuyordunuz diye!..

Afrin Zeytin Dalı Harekâtı esnasında terörün dış güçlerle beslenmesini çok iyi anladık. Özellikle İskenderun koridoruyla Akdeniz’e açılmayı planlayan bu ne oldukları bellisiz dış kaynaklı pis niyetli düşmanlarımız, sonunda enlerini boylarını çok iyi şekilde gördüler. Bundan sonra onlar asla boş durmayacaklar. Ellerine geçen her türlü fırsatı değerlendirecekler. Çok uyanık olmamız lazım çok! Terörün Suriye ve Irak’ta beli tam manasıyla kırılmadıkça yurdumuz üzerine oynadıkları oyunları her daim oynayacaklar.

Terör örgütü nerede toparlandığında, başı tıpkı yılan gibi ezilmeli. Hâlbuki terör ile iş birlik içerisinde olan ülkelerin hepsi terör denilen bu belalardan nasiplerini aldı. Almanya’da devam ediyor! ABD ikiz kuleler… Fransa Orli havaalanı baskını… Hollanda, İsviçre, Almanya her an terör ile yaşayan ülkeler ama onlar terör denilen beladan korktukları için onlara ses çıkartmıyorlar. Canlarından mallarından korkuyorlar. Rahat yaşamları gidecek diye korkuyorlar.

Onlar değil miydi ülkemden kaçarak onlara sığınanlara kucak açanlar. Ne diyorlardı… ”Türkler Kürtleri öldürüyor aman bizi kurtarın diye” bağırıyorlardı. ”Türkler bizi yaşam alanlarımızda barındırmıyor” dediler. O zaman gelin buraya dediler. Şimdi o mülteci yaptıkları terör sempatizanları kendi ülkelerinde istedikleri gibi at oynatıyor. Yaptıkları aşırı mitingleri sadece izlemek zorundalar. Şimdi o kucak açtıkları kişiler onları rahat uyutmuyor. Allah onları daha beter etsin inşallah. Türk demek onlar için düşman demek.. Bulundukları ülkenin ataları dedelerimizin teranesinden geçmiş. Unuturlar mı? Tabi ki unutmazlar! Nasıl unutsunlar!

Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kongresini Antakya Kapalı Spor Salonunda izlemiştim. Yanında Cemil Çiçek vardı. Salon kalabalıktı ama öylesineydi. Kongre erken bitti. Onu orda izlemem enteresandı. Müthiş bir siyasi zekası ile salonda kim var kim yok ve kongrenin akış şemasını bitimine kadar beynine yazan ve beynine devamlı ufak notlar alan bir siyasi geleceğin liderlik vasfını taşıyordu. Hatay siyasi tarihinde bir siyasi kongrenin stadyumda yapılacağı haberini okudum. Müthiş bir karşılama! Hatay ayakta onu şimdi ayrı bir milli heyecanla bekliyor! Hatay onu bağrına basmayı bekliyor. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri çok olacak ama öncelik müjdenin Hatay 5.Teşvik kapsamına alınması olmalı! Hassa Tüneliyle gündeme gelecek bölgemizde turizm ile birlikte İskenderun havaalanının da yapılması bekleniliyor. Ve İl olma konusu ile ilgili bir müjde!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Usta Hatay ilimize hoş geldin, sefa getirdin. Seni bu millet asla unutmaz!!..

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here