CHP’li Vekil Kara’dan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki Tır Şoförleri İçin Çağrı

0
1

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzayan tır kuyrukları ve şoförlerin yaşadığı olumsuz çalışma koşullarına dikkat çekerek, elektronik sıra sistemi kurulması çağrısında bulundu.

Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluk, tır şoförlerinin çalışma koşullarını zorlaştırmaya devam ediyor. Kilometrelerce uzayan araç kuyruklarında saatlerce beklemek zorunda kalan şoförlerin, temel ihtiyaçlarını karşılamakta da ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtildi.

Bölgede incelemelerde bulunan ve şoförlerle görüşen CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, sınır kapısındaki sorunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, tır parkının mevcut kapasitesinin ihtiyacı karşılamadığını ve uzun araç kuyruklarının artık büyük bir sorun haline geldiğini ifade etti.

Şoförlerin uzun bekleme süreleri boyunca su, lavabo ve çöp gibi temel altyapı hizmetlerine yeterli şekilde ulaşamadığını belirten Kara, yaşanan tablonun hem insani hem de çalışma koşulları açısından kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

“En Önemli İyileştirme Elektronik Sıra Sistemi”

Sorunların çözümü noktasında en önemli adımlardan birinin elektronik sıra sistemi mekanizmasının kurulması olduğunu ifade eden Kara, bu sistemle birlikte tırların daha düzenli ve kontrollü şekilde sınır kapısına yönlendirilmesinin mümkün olacağını belirtti.

Kara, açıklamasında tır şoförlerinin uygun koşullarda çalışabilmesi ve yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması için konunun takipçisi olacaklarını vurgulayarak; “Şoförlerimizin uygun koşullarda çalışabilmesi ve sorunlarının çözülmesi için seslerini duyurmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nın bölge ve Türkiye açısından önemli bir ticaret ve geçiş noktası olduğuna dikkat çekilirken, sınır kapısındaki yoğunluğun azaltılması ve şoförlerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri altyapının oluşturulması için kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here