Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. Yılı İskenderun’da Kutlanacak

0
7

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun’da resmi kutlama ve anma programı düzenlenecek.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İskenderun Kaymakamlığı ve Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek program, 1 Temmuz 2026 Çarşamba günü yapılacak.

Kutlamalar saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başlayacak. Program kapsamında saat 09.30’da ise şehit denizcilerin aziz hatırasına denize çelenk bırakılacak. Anma etkinliği Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilecek.

‘1 Temmuz 1926 – 1 Temmuz 2026’ tarihleriyle Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 100. yılına dikkat çekilen davette, tüm vatandaşlar tören ve anma programına katılmaya davet edildi.

Etkinlikte, denizcilik alanındaki milli egemenliğin simgesi olan Kabotaj Bayramı’nın önemi bir kez daha vurgulanırken, “Mavi Vatan’da 100 Yıllık Egemenlik” teması öne çıkarılacak. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözü de davetiyede yer aldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here