Özel; “Türkiye-Cezayir İlişkileri Güçleniyor”

0
0

Türkiye-Cezayir Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Abdulkadir Özel, Cezayir-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Messaoud Guesri ve beraberindeki heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırladı.

TBMM’de gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve parlamenter ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Abdulkadir Özel, Cezayir’de faaliyet gösteren bin 600’ü aşkın Türk firmasının sanayi, tarım, inşaat, ilaç ve altyapı alanlarında 8 milyar doları aşan yatırımlarla iki ülke ilişkilerine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlarının liderliğinde gelişen iş birliğinin, 10 milyar dolarlık ticaret hedefi doğrultusunda daha da güçleneceğine inandıklarını ifade eden Özel, Filistin başta olmak üzere bölgesel meselelerde ortak duruş sergiledikleri dost ve kardeş ülke Cezayir ile ilişkilerin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Ziyaret kapsamında heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile de bir araya geldi. Görüşmelerde parlamentolar arası iş birliği ve karşılıklı dayanışmanın artırılması konuları değerlendirildi.

Cezayir heyeti ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret etti. Özel, TUSAŞ’ın yürüttüğü yüksek teknoloji projelerinin Türkiye’nin savunma sanayindeki güçlü vizyonunu ortaya koyduğunu belirterek, savunma sanayi ve teknoloji alanındaki iş birliklerinin iki ülke ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here