Erzinli Dalgıç Astsubay Karataş Şehit Oldu

0
350

Amasra’ya bağlı Tarlaağzı Limanı’nda eğitim dalışı yapan Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı Dalış Timi’ndeki dalış eğitmeni Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı dalışı tamamlayamadı. İstanbul, Samsun, Sinop ve İzmir’den gelen özel ekipler tarafından, yapılan dalıştan su üstüne çıkmayan Karataş’ı arama çalışmaları astsubayımızın cansız bedenine ulaşılması ile sonuçlandı.

Tim 3 Kişi Daldı, 2 Kişi Çıktı

Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK-03 (Dalış Timi) 19 Kasım 2019 Salı günü saat 15.00 sularında Amasra İlçesi Tarlaağzı Limanı mağaralar bölgesinde bir eğitim dalışı gerçekleştirdi. Dalış eğitimi sırasında Hakan Karataş adlı DEGAK-03 Tim Komutanı olan dalış eğitmeni Astsubay, 2 uzman erbaş ile dalış yaptı ancak sudan sadece 2 uzman erbaş çıktı. Astsubay Karataş’ın sudan çıkmadığının görülmesi üzerine arama çalışmalarına başlandı.

Denizdeki arama faaliyetleri Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçları ve özel dalgıçlarla sürdürüldü. Gece ara verilen çalışmalara, Bartın dışından dalgıç ekipler ile 20 Kasım Çarşamba günü sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden başlandı. Arama kurtarma çalışmalarına toplamda 36 kişilik dalgıç ekibi katıldı. Ancak arama çalışmalarından iyi bir haber gelmedi. DEGAK-03 Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş (2007/2541)’ın cansız bedenine saat 09.40 civarında ulaşıldı ve sudan çıkartıldı.

Kaymakam Yönden’den Taziye Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, dalışı tamamlayamayarak şehit düşen Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı Dalış Timi’ndeki dalış eğitmeni Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş için taziye mesajı yayınladı.

Kaymakam Yönden mesajında; “19 Kasım 2019 tarihinde Bartın ili Amasra ilçesi Tarlaağzı bölgesinde Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı bağlısı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama ve Kurtarma Timi (DEGAK-3) personelinin saat 14:30’da eğitim maksadıyla dalış faaliyetlerine başladığı ve Dalış Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş’ın öngörülen sürede su yüzeyine çıkmaması üzerine yapılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde cansız bedenine ulaşıldığını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

İlimiz Erzin İlçesi nüfusuna kayıtlı aziz şehidimiz Hakan Karataş’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz eder, kederli ailesi ve yakınlarına tüm silah arkadaşlarına, Sahil Güvenlik teşkilatına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here