Çöloğlu; “Esnafı Koruma Hükmü Bir An Önce Hayata Geçirilmeli”

0
100

İskenderun Bakkalcılar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu; “Esnafı Koruma Hükmü Bir An Önce Hayata Geçirilmeli”

İskenderun Bakkalcılar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, ulusal zincir marketlerin yaygınlaşmasıyla ekonomik anlamda zor durumda kalan esnafın ayakta durabilmesi için bazı tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti.

İskenderun Bakkalcılar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu yaptığı açıklamada, esnafların ekonomik anlamda içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtulmaları için bir an önce bazı tedbirlerin alınması, bazı desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Oda Başkanı Mustafa Çöloğlu Federasyon ve Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandoken’in de sık sık gündeme getirdiği gibi Ulusal Marketlerin açılmalarına ve çalışma saatlerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılması talebini yineledi.

Açılan zincir marketlerin kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan esnafları son derece mağdur ettiğini sözlerine ekleyen Çöloğlu; “Küçük esnaf artık vergisini de Bağ-kur’unu da yatırmakta son derece zorlanmaktadır. Bundan dolayı korumasız kalan bu esnaflarımızın ayakta kalmaları için Anayasamızda da yazıldığı gibi esnafı koruma hükmü bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here