Öğrenciler Bugün ve Yarın YKS’de Ter Dökecek

0
177

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak. İki milyonu aşkın öğrenci üniversiteye girebilmek için ter dökecek. YKS ilk oturumu TYT, 30 Haziran Cumartesi günü (bugün) gerçekleştirilecek.

Sınavın, şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu olduğunu belirtilirken, sınav evraklarının hazırlanması, basımı ve paketlenmesinin 40 gün sürdüğünü kaydetti. 4 milyon 548 bin 224 adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdının basıldığı da kaydedilirken, sınavla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.

Başkan Nehir’den Başarı Mesajı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak YKS’de 30 Haziran Cumartesi günü temel yeterlilik testi, 1 Temmuz Pazar günü ise alan yeterlilik testine girecek öğrencilerin büyük bir heyecan içinde olduklarını dile getiren Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Başkan Nehir mesajında: “Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) en değerlilerimiz çocuklarımız için önem arz etmektedir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diler, sınav sırasında hassas davranacak tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi.

HATMEK Öğrencilerine Moral Etkinliği Öğrenciler YKS Öncesi Moral Depoladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten HATMEK, (Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) Destek Eğitim Merkezi kursiyerlerine yaklaşan YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) öncesi moral etkinliği düzenledi.

Yıl boyunca öğrencilerin derslerine destek olmak ve sınavlarda daha başarılı olmalarını sağlamak aracıyla eğitim veren HBB Destek Eğitim Merkezi eğitmenleri, gün içerisinde gerçekleştirilen deneme sınavının ardından öğrencileri eğlenceli bir etkinlikle buluşturdu.

28 Haziran Perşembe günü Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek zorlu sınav öncesi moral depoladı. Etkinlik sonrasında HBB Destek Eğitim Merkezi eğitmenleri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bütün öğrencilere hem sınavda hem de hayatlarında başarılar dilediğini iletti.

Etkinliğin sonunda öğrenciler ile aileleri de duyalı davranışları ile eğitim ve öğretime katkılar sunan Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here