74’ncü Yılın Gururunu Hep Birlikte Yaşadık!

0
182

İskenderun ve Hatay basınının köklü kuruluşlarından olan, kentimizin ilk gazetesi ‘İskenderun Gazetesi’ olarak, 74. kuruluş yıldönümümüzü kutladık. Tarafsız, doğru, dürüst, ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz, tam 74 yıl ayakta kalabilmiş olmanın haklı gururunu bir kez daha okurlarıyla yaşadı. Gazetemize gelen tebrik telefonları ve mesajların ardı arkası kesilmedi. Kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle Gazetemiz idarehanesine de bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Gün boyu birçok okurumuz ve dostlarımız da gazetemiz idarehanesine gelerek bu mutlu günümüzü bizimle paylaşırken, bazı arkadaşlarımız da çiçek ve mesaj göndererek, telefon ederek mutluluğumuza ortak oldular.

Gazetemize gelen konukları Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Bağırsakçı, Sayfa Sekreterimiz Helga Terbiyeli, Köşe Yazarlarımız Doğan Süslü, Öcal Çulcuoğlu, Nuri Erdener ve Yaşar Bilgin karşıladı.

İlk konuklarımız, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi oldu. Başkan Fırat ve yönetimi ‘74. Yıl’ yaş pastamızı ziyaretleri öncesi bizlere ulaştırdılar ve yıldönümü pastasını birlikte keserek ortak sevinç ve gurur yaşamamıza imkân tanıdılar.

Pasta kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Fırat; “Gazete çalışanları ve köşe yazarlarınız kalemini doğru ve dürüst kullanan gazeteciler. Tarafsızsınız, sizleri sürekli takip ediyoruz. Bu vesileyle sizlerle gurur duyuyoruz. Koca bir çınarsınız, Rabbim ömrünüze ömür katsın. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

Ziyaretleri ve jestleri için Başkan Fırat ve Yönetimine teşekkür eden Gazete İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de prensiplerinden asla ödün vermeden yayın hayatlarını devam ettireceklerini ifade ederek; “Kalemimizi satmadık, satmayız. Bu mesleği gidebildiği yere kadar götüreceğiz” dedi. Konuşmaların ardından, oda yönetimi tarafından getirilen ‘74. Yıl’ pastası birlikte kesildi.

Bir sonraki konuğumuz ise İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı oldu. Gazetemizin ilk nüshasını, ilk cildini merakla inceleyen Başkan Tosyalı, 1947 yılında gazetede çıkan haberleri ilgiyle okudu. İlçemizde günlük siyasi olarak neşredilen ve İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olması özelliğiyle basın mesleğine ışık tutan İskenderun Gazetesini kuruluş yıldönümü münasebetiyle ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tosyalı, kuruluş yıldönümü dolayısıyla tebrik etmesinin yanı sıra habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında gazete ekibine kolaylıklar ve başarılar diledi.

Başkan Tosyalı; “Basın halkın gözü, sesi, kulağıdır. Aynı zamanda basın halk ve kurumlar arasında bir köprü görevi de yerine getirmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından basının tarafsız, ilkeli ve objektif davranması büyük önem taşımaktadır. Gazetenizin kuruluşunun yıldönümünde sizi ve tüm çalışma arkadaşlarınızı içtenlikle kutlar, yayın yaşamınızda başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.

Bu mutlu günümüzde ayrıca; İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkan Vekili Sabahattin Uygun ve İGC Yöneticileri, Hatay Gazetecileri Cemiyeti (HGC) İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez, Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik ve dernek yöneticileri, İskenderun Belediyesi CHP Grubu Meclis üyeleri Ali Mutlu, Asuman Okur, Bülent Şimşek, Mecit Boğusoğlu ile Fatin Bereketoğlu, Can Ofset Sahibi Nedim Tümkaya, mesleki arkadaşlarımız Mürsel Seher ve Akın Bodur ile birlikte okurlarımız ve dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar.

Tüm misafirlerimiz ziyaretlerinde ve mesajlarında, İskenderun Gazetesinin 74. yılını kutlarken, bundan önce de olduğu gibi daha nice başarılı yayınlar temennilerinde bulunarak bizleri gururlandırdılar.

Öte yandan CHP Belediye Meclis Grubu, Eczacı Teknisyenleri Derneği, Dr. Riyat Kırmızıoğlu da çiçek göndererek kuruluş yıldönümümüzü kutladılar.

İskenderun Gazetesi olarak, ziyaretimize bizzat gelerek, mesaj ve çiçek yollayarak, telefon ederek 74. kuruluş yıldönümümüzü kutlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here