5 Temmuz Festivali Doludizgin Geçecek

0
41

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilecek sanatsal ve sportif etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

2-5 Temmuz tarihleri arasında birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerle, İskenderunlulara unutulmaz bir bayram yaşatmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Tosyalı; “Bilindiği üzere İskenderun Kurtuluş Bayramımızın 84. yıldönümünü kutlamaktayız. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938 günü girerek halkımızda bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaşatmıştır.

İskenderun Kurtuluş Bayramımızın 84. yılında belediye olarak yine dopdolu bir festival programı hazırladık. 2 Temmuz’dan başlamak üzere çocuk etkinlikleri, sokak sanatçıları, toplu nikah töreni, ücretsiz tekne turları, balık ekmek dağıtımı, mehteran ve halk oyunları gösterileri, kortej yürüyüşü, havai fişek gösterileri, Eypio, Ekin Uzunlar ve Koray Avcı konserleri gerçekleştirilecek festival etkinlikleri kapsamında olacak.

5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ayrıca kick-boks, basketbol, tek pota basketbol, voleybol, plaj voleybolu, bocce, ayak tenisi, floor curling, frikik, satranç, tenis turnuvaları, miss-zumba, bisiklet, yelken ve yüzme yarışları, okçuluk şöleni sportif faaliyetlerimiz arasında yer alacak. Esnaflarımız, stantlarımız hazır.

Ben özellikle kortej yürüyüşünü çok önemsiyorum. 5 Temmuz 2022 Salı günü saat 18’de tüm hemşerilerimi kortej yürüyüşüne bekliyorum.

Pek çok kültürel ve sportif faaliyetlerimizle İskenderun’umuzun Kurtuluş Bayramını tüm hemşerilerimizle birlikte kutlamayı amaçlıyoruz.

Kurtuluş Bayramımızın 84. yıldönümünde, Yurtta Barış, Dünyada Barış şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here