3 Günlük Milli Yas İlan Edildi

0
125

soma-milli yasİskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamayla, Soma’da yaşanan facia nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edildiği duyuruldu. Konuyla ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“Manisa’nın Soma İlçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Ülkemiz de üç günlük milli yas ilan edilmiş olup, bütün yurt genelinde ve dış temsilciliklerimizde bayrakların yarıya indirilmesi ve ulusal yas ilan edilmesi uygun görülmüştür. Soma ilçemizde yaşanan maden faciasında yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm Milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza  acil şifalar diliyoruz.”

Erdoğan, Madende İncelemelerde Bulundu

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da madendeki yangında ölenlerin sayısının ilk belirlemelere göre 238 olduğunu açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da madende incelemelerde bulundu. Erdoğan, beraberindekilerle Soma’da Manisa Valiliği tarafından oluşturulan kriz merkezine geçerek olayla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz’dan brifing aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here