3. Akdeniz Bölgesel ve Yerel Yönetimler Forumu

0
149

lütfü savaş4Başkan Savaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Akdeniz Komisyonu Siyasi Konseyi Başkan Yardımcılığı’na Seçildi

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fransa’nın Marsilya kentinde 3-4 Nisan tarihlerinde düzenlenen “3. Akdeniz Bölgesel ve Yerel Yönetimler Forumu’nda” ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

Marsilya’da düzenlenen “3. Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu’nda” ilimizi ve ülkemizi temsil eden Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, üye ülke temsilcilerinin oylarıyla Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Akdeniz Komisyonu Siyasi Konseyi Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Akdeniz ülkelerinden yerel ve bölgesel yönetimleri ve onların birliklerini bir araya getiren bir dayanışma platformu olan Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler Teşkilatı, bölgenin gelişimi, yerel ve bölgesel düzeyde seçilmiş temsilcilerin ve kurumsal aktörlerin birbirleriyle doğrudan paylaşım içinde olmasını sağlıyor. Ayrıca komitenin ve bağlı bulunan üye ülkelerin amacı ekonomik olarak güçlü ve barış içinde bir Akdeniz bölgesinin oluşturulması, uluslararası işbirliği ve kalkınma konularında karşılıklı fikir alışverişi ve çözüm önerileri geliştirmek asıl amacıyla Marsilya kentinde“3.Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu’nu gerçekleştiriyor.

Marsilya’da düzenlenen çalıştayın ilk gününde “Desantralizasyon ve yerel kamu hizmetleri, Akdeniz’de gençlerin işgücü piyasasına katılımında belediyelere düşen görevler, Binyıl Kalkınma Hedefleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve yardımların etkinliği, krizden sonra yerel ve bölgesel yönetimlerin rolleri konu başlıkları” ele alındı. Forumun ilk gününde yapılan seçimde Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Akdeniz Komisyonu Siyasi Konseyi Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Başkan Savaş, üye kentler ve ülke temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, Hatay’ın ve Akdeniz Bölgesi’nin tarihi, kültürel zenginliği, doğal güzellikleri, ekonomik yapısı ve kalkınma hedefleri ile ilgili katılımcılara tanıtıcı bilgiler verdi. Teşkilat üyelerince “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Akdeniz Komisyonu Siyasi Konseyi Başkan Yardımcılığı’na” seçilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini belirtti. Başkan Savaş, ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi uluslar arası platformda temsil etmekten dolayı ayrıca mutluluk ve kıvanç duyduğunu sözlerine ekledi.

Çalıştayın ikinci ve son gününde Akdeniz Bölgesinin Kalkınma ve Desantralizasyon sürecinde uluslararası kuruluşların rolü, 3. Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu deklarasyonunun okunması ve Forum’a iştirak eden Ulusal, Avrupa, Uluslararası yetkililere tanıtılması konuları ele alındı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here