23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

0
369

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar sabah çelenk sunma töreni ile başladı. Anıt Alanında İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıt alanında, atanın manevi huzuruna çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, 23 Nisan tarihinin, Türk insanının bağımsızlığını ve hiçbir zaman özgürlüğünden vazgeçmeyecek karaktere sahip olduğunu tescillediği tarih olduğunu söyledi. Programda ayrıca bir ilkokul öğrencisi, 23 Nisan şiirini okurken gözyaşlarını tutamadı ve duygulu anlar yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. yıl kutlamaları, İskenderun Dr. Gani Bahadırlı İlkokulu’nda devam etti.

Kültürel Etkinlikler kapsamında ise, Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Modern Savaş Gemileri halkın ziyaretine açıldı. İskenderun Kapalı Spor Salonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde tüm kreş çocuklarının katılımıyla kreş çocukları Müzikal Gösterisi ve yurt çocuklarından oluşan koro konseri düzenlendi. İskenderun Deniz Müzesi de halkımızın ziyaretine açıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here