“23 Nisan 1920 Tarihi Dönüm Noktasıdır”

0
155

orhan karasayar5Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisinin; milli egemenliğimizin en somut tecellisi olduğunu kaydeden Karasayar; “Milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler, yeni hedefler doğmuştur. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır” dedi.

Çocuklara seslenen Milletvekili Karasayar; “Yüce Meclisimizin açıldığı bu özel günün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi elbette ki, çok büyük anlamlar taşımaktadır. Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler milletimizin en büyük zenginliği ve umudusunuz.

Çocuklarımızın, dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hakim, araştırıcı, girişimci, ufku, vizyonu geniş ve değerlerine bağlı bireyler olmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle, en iyi şartlarda yetişmeniz, teknolojik imkânlardan en iyi şekilde faydalanmanız, kaliteli bir eğitim almanız için büyük bir çaba gösterilmektedir. Şunu özellikle bilmenizi isterim ki; bu ülkede yapılan her şey sizler içindir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here