2019 Yılını Karşılarken!…

0
116

Zaman çok hızlı şekilde akıp gidiyor. Akarken de yanımızda yönümüzde ne varsa onları da silip süpürürken, sevdiklerimizden sonsuza dek kopuyoruz. Hâlbuki dün gibi onlarla ne de mutluyduk! Onlarla gülüp ağlıyorduk. Asla onlardan ayrı kalacağımızı düşünemiyorduk. Başımıza ne gelirse gelsin her şeyi yazan bu işi daha iyi biliyor.

Bazen her olumlu ve olumsuzluk karşısında çaresizliğimizi kader diyerek geçiştirip gidiyoruz. Aslında çoğu kaderlerimizi bizlerde tayin edebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl bizlerin yanından ayrılan nice dostlarımıza Allah’tan rahmetler diliyorum. Hastalık içinde pençeleşenlere de acil şifalar diliyorum.

Olmadık zamanlarda birden bire kendi ruh dünyamızı olumsuzluklara sokarak, ne çok hatalar yapabildiğimizi düşündünüz mü? Bazı şeyleri düşünmeden tozu dumana katıp, yola öylesine çıkıp gidiyoruz. Başımıza neler gelir düşüncesinden uzak şekilde olayların en acı senaryosunun içinde çaresiz beklentimizde her şey bitmiştir artık. Böyle gibi şekiller hayatımızın her anında mevcut. Sağlıkta, iş hayatında olduğu gibi bilinmeyen çoğu denklemlerde karşımızda durur. Allah bilinmeyen şerlerden bizleri her daim uzak eylesin!

2019 geliyor gelmesine de insanlar yine kendi yolunda ve asla yaşantısından ödün vermeden yeni günleri kucaklamaya hazır. Bazen ekonomik düzenleri allak bullak olsa da kendi düşüncesinden öteleri görmeye her an hazır. Gülecek, eğlenecek, ağlayacak ve hayat bu deyip geçecek. Çoğu insanların beyninden geçen öyle şeyler var ki… Çok uzaklarda belirlenmesini istediği bir umut ışığının varlığını yakalamak için günleri ayları yılları silip, yeni gelen yılda beklenti ümidini yeniden alevlendiriyor. Hayata karamsar bakmıyor. Milli piyango gibi ya çıkarsa ya olursa deyip şansını hayatının sonuna dek devam ettiriyor.

Sosyal medyayı incelediğinizde, öne çıkan birkaç kendini bilmezlerin yerel araştırmalarından öte haberlerden uzaksınız. Vakitte akşamın ilerleyen saatleriyse rakı kebap birbirine karışmış demektir. Yazılarda nakşedilen üslupsuz çizgilerin biri gider biri gelir. Sıkılırsınız geçen zamandan, istemeden kapatırsınız sosyal medya haberlerini… Çünkü rakı ile giren cesaretle tehditlerin biri gider biri gelir. Yazılarına bir nokta koysan bir anda sende yanar gidersin. Gazeteler dersen bir kaçı dışında ya varlar ya yoklar. Televizyonların çoğu kişiliksiz dizilerle vakit öldürüyor. Seyretsen kendi kendinden utanıyorsun, seyretmesen sıkıntıdan patlıyorsun. Yatsan, bir türlü uyku konumuna gelemiyorsun. Huzur denilen ortam yakalansa gözü açık uyku modunsanız.

2018 yılında İskenderun’umuza musallat olan ANGUS gemileri içimizi dışımıza çıkartıyor. Bu 2019 yılında da devam edecek. Ben naçizane köşemden bunca yazdım kimseden tık çıkmıyor. Gazetecilerden açıklama geldi “koku mikronize oluyor” dediler. Bizde güldük geçtik. Yazık bu şehre yazık! Çok kıymetli dediğimiz milletvekilimizin de bu oluşuma gücü yetmedi. Koklayacağız bu pisliği başka çıkarımız yok!

Hatay valimiz Sn. Rahmi Doğan ile İskenderun Kaymakamımız İskender Yönden’in ilimizde olmaları büyük bir şans. Valimiz gelir gelmez bölgemizin problemleriyle bir olmasını bildi. İskenderun Kaymakamımız çok girişken kişiliğe sahip bir insan. İnsancıl ve sorun gidermede gerçek bir usta!

Kendimizi samimiyetle dinlediğimizde bazen karamsarlığa düştüğümüzde oluyor. Mesela önümüz seçim ama beklentisiz bir seçime ilk defa şahit oluyorum. İnsanlarda öyle seçim heyecanı yok.. Eskilerde olduğu gibi ateşli bir bekleyiş de yok! Her siyasi parti aday adaylarını belirledi belirlemesine de belirlenenler bir tarafta kaldı. Belirlenmeyenler bir anda belirlendi. Yine de buna şükür etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ya ilimiz dışından, ithal, yani paraşüt aday belirlenseydi o zaman yanmıştık.

Siyaset artık çok ayrı kulvarlarda yapılıyor. Arzu edilenin dışında olanlar siyasette söz sahibi oluyor. Yine de aday adaylarını tebrik ediyorum. Sessiz bir bekleyişle beklentideler hala! Belirlenecek olan adayın etrafında olduklarını defalarca açıkladılar. Bekleyip göreceğiz. Acaba öylemi olacak!

Yerel yönetimlere talip olacak adayların hepsinden vatandaşların beklentileri var. Yaşam alanlarında huzuru bulacak çareleri tüketen değil üreten adaylarla birlikte olmak istiyorlar. Bizleri sıkıntıda bırakan 2018 yılını geride bıraktık. 2019 yılında orta doğuda bizleri kapana sıkıştırmak isteyen şer güçlere fırsat verme Allah’ım! Mehmetçiğimiz teyakkuzda! Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle kimse oyun oynayamaz. Oyun oynandığında ise oynayanlar geri dönüşümü olmayan çaresizliklerle bir olur.

Tüm ülke vatandaşlarımızın ve şirin İskenderun’umuzun 2019 yılını en derin saygı ve hürmetlerimle kutluyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here